FOTO/VIDEO: Najluksuzniji SUV je redizajniran, pogledajte kako izgleda!

Bentley je odlučio redizajnirati svoj SUV model Bentayga i dati mu još više profinjenosti. Evo kako je ispao.

I dok je prednji kraj ostao vrlo sličan donedavno aktualnoj izvedbi, straga dolaze velike promjene. One se uočavaju u obliku ovalnih svjetala kakva koristi Continental GT. Zgodna poveznica, ali u praksi nije ispalo baš onako kako bi svi očekivali.

U Bentleyu kažu kako je svaki dio vanjštine automobila redizajniran kako bi se dobio moderniji izgled. Ono što ćemo pohvaliti je oku nevidljivo dok se ne aktivira. To su mlaznice za pranje vjetrobrana. Ima ih po 22 u svakom brisaču koji je grijan.

I još jedan detalj. Zbog redizajna stražnjeg kraja Bentley Bentayga je povećao trag kotača, a to je pak donijelo čvršći nastup i vjerojatno bolju dinamiku.

I u kabini velike novosti. Nova središnja konzola ugostila je zaslon od 10,9 inča, Continental GT je posudio upravljač. Nove su i ručice i sjedala, dok stražnja sjedala imaju ventilaciju. I još nešto: putnici straga imaju čak 100 mm više prostora u predjelu koljena. I putnici straga imaju ekran, i to u formi pomičnog tableta.

Ponuda motora je ostala ista: 4.0 twin turbo V8 daje 550 KS i 770 Nm. Kasnije dolaze hibrid i Speed izvedba sa 6.0 W12 motorom i maksimalcem od 305 km/h.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj