(VIDEO) SJEDINJENE DRŽAVE SLAVE DAN NEZAVISNOSTI! Predsjednik Tramp poslao snažnu poruku: ‘Ova zemlja bit će sve ono čemu su se naši građani nadali, a čega su se naši neprijatelji plašili’

Sjedinjene Američke Države danas slave Dan nezavisnosti. Ovo je ujedno 244. rođendan jedne od najvećih svjetskih sila.

independence-day-12345

Na Twitter nalogu Bijele kuće objavljeno jenekoliko kratkih videa govora predsjednika Donalda Trampa.

“Pronaći ćemo jedinstvo koje niko ne očekuje, napravit ćemo korake za koje niko ne misli da su mogući. Ova zemlja bit će sve ono čemu su se naši građani nadali toliko mnogo godina, a neprijatelji plašili. Nikad ne smijemo zaboraviti da američka sloboda postoji za američko dostojantvo. A to je ono što imamo američko dostojanstvo“, poručio je Tramp.

“Moji sugrađani, sudbina Amerike je u našim pogledima. Američki junaci su ugrađeni u naša srca. Američka budućnost je u našim rukama. A dame i gospodo, najbolje još dolazi”, kazao je Tramp.

“Prije nego što su ove figure ovjekovječene u kamenu, to su bili američki divovi u punom tijelu i krvi, hrabri muškarci čija su neustrašiva djela stvorila najveći skok ljudskog napretka koji je svijet ikada poznavao”, rekao je američki predsjednik Donald Tramp govoreći ispod planine na kojoj su uklesani likovi četiri američka predsjednika – Georgea Washingtona, Thomasa Jeffersona, Theodorea Roosevelta i Abrahama Lincolna

“Stojimo visoko, stojimo ponosni i klečimo samo pred Svemogućim Bogom. Vjerujemo u jednake mogućnosti, jednaku pravdu i jednak tretman SVAKOG Amerikanca”, naglasio je američki predsjednik.

“Bijesne gomile pokušavaju srušiti kipove naših tvoraca, oskvrnuti naše najsvetije spomenike i pokrenuti val nasilja u našim gradovima…Nemojte biti u zabludi, cilj ove ljevičarske kulturne revolucije je svrgnuti američku revoluciju”, poručio je Tramp. “Našu djecu u školama uče da mrze vlastitu zemlju”, dodao je američki predsjednik kazavši kako je na djelu ‘ultralijevi fašizam koji traži bezuvjetnu odanost’.

“Ako ne govorite tim jezikom, ne provodite njegove rituale, ne ponavljate njegove fraze te ne slijedite zapovijedi, tad ćete biti cenzurirani, prognani, stavljeni na crnu listu, progonjeni i kažnjeni”, istaknuo je predsjendik Tramp.

Predsjednik Tramp je objavio da će osnovati “Nacionalni vrt američkih heroja”, koji je opisao kao veliki park s kipovima “najvećih Amerikanaca”, ali druge detalje nije otkrio.

Kod planine Rushmore u koju su uklesani likovi Georgea Washingtona, Thomasa Jeffersona, Theodorea Roosevelta i Abrahama Lincolna, vatrometi nisu održavani od 2009. zbog zaštite okoliša.

Predsjednik se založio za vatromet koji je i održan, a vlasti Južne Dakote ocijenile su da su okolne šume “osnažile” i postale otpornije na požare koje su izazvali raniji vatrometi u tom zaštićenom prirodnom pojasu, a ustvrdili su i da je tehnologija vatrometa uznapredovala.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj