FOTO: FIAT 500 slavi 63. rođendan

Prošle su tačno šezdeset tri godine od tog 4. jula 1957. godine, kada je FIAT svijetu predstavio jedan od najoriginalnijih automobila 20. vijeka – model 500.

Fićo slavi 63. rođendan / Bljesak.info | BH Internet magazin

Legendarni “cinquecento” je ubrzo nakon lansiranja postao pravi društveni fenomen i ambasador za proizvode “Made in Italy” širom svijeta.

Njegov uspjeh je potvrđen 2017. godine kada je FIAT 500 prve generacije – koji je narodu Italije darovao mobilnost i slobodu 50-ih godina prošlog vijeka – uvršten u stalnu kolekciju Muzeja moderne umetnosti (MoMA) u Njujorku, svjetski poznatog hrama umetnosti i dizajna.

Sa drugom generacijom iz 2007. godine FIAT 500 je postao simbol italijanske mode i stila koji je osvojio svijet.

Sada, u 2020. godini, treća generacija, model New 500, ponovo je spreman da napravi revoluciju urbane mobilnosti u ime održivosti, uz pomoć inovacija i tehnologije.

Proizvodnja u Jugoslaviji

Jugoslovenska poslijeratna auto-industrija bila je uvijek tjesno vezana za FIAT, a prvi značajniji rezultat te saradnje pojavio se na putevim bivše Jugoslavije sredinom 1950-ih.

U pitanju je bio FIAT 600 koji je kragujevačka “Zastava” počela da sklapa 1955. godine po licenci italijanskog proizvođača.

Ideja je bila slična onoj italijanskoj – ponuditi kupcima u SFRJ pristupačan automobil koji će se masovno proizvoditi.

Model Zastava 600 (kasnije 750, pa 850) vrlo brzo je stekao široku popularnost i dobio nadimak “fićo” po kome je ostao poznat do kraja proizvodnje u Kragujevcu, 1985. godine.

Tokom tri decenije iz pogona “Zastave” izašlo je 923.487 primjeraka ovog automobila.

Inače, ideja o nastanku FIAT-a 600 začeta je još 1951. godine, a realizacija je poverena genijalnom Dante Giacosi. Kao svaki genije, Giacosa je konstrukciju novog automobila niže srednje klase nacrtao usput, rukom na parčetu papira.

Nakon razrade ideje, predstavio ju je upravi. Oni su, naravno, odmah krenuli da razmišljaju tržišno i počele su varijacije koncepta u zavisnosti od moguće mehanike koja će biti upotrebljena.

Na svu sreću, na kraju je prihvaćena osnovna Đakozina ideja. Automobil dužine 3,2 metra imaće samonoseću karoseriju i motor smješten iza zadnje osovine.

Giacosa je još morao da konstruiše motor koji je dovoljno kompaktan da bude smješten u “rep” malog automobila.

Na radnom stolu bilo je nekoliko različitih ideja, a na kraju je odabran redni četvorocilindraš zapremine 633 ccm i snage 22 KS.

Svjetska premijera FIAT-a 600 dogodila se na Salonu automobila u Ženevi 1955. godine. Tada je predstavljena osnovna verzija, model sa 2 vrata i 4 sedišta.

Automobil je, tokom jedne posjete FIAT-u, odmah zapao za oko tadašnjem direktoru kragujevačke “Zastave”, Prvoslavu Rakoviću, koji je po povratku u zemlju predstavio državnom vrhu ambiciozan plan proizvodnje “nacionalnog vozila”.

Plan je prihvaćen, a ostalo je historija.

U vrijeme SFRJ “fićo” je bio prvo vozilo u većini jugoslovenskih porodica, a do današnjeg dana ostao je simbol motorizacije za mnoge bivše Jugoslovene.

Ostalo je zabilježeno da se “fićama” čak igrao i fudbal na Tašmajdanu, dugo je učestvovao je na trkama Nacionalne klase, a ovjekovječen je i u istoimenom kultnom filmskom ostvarenju Gorana Markovića.

Sa prestankom proizvodnje ovog automobila, okončana je jedna automobilska era u SFRJ. Kao zamjena stigao je “jugo”, ali to je već neka druga priča.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj