(VIDEO) IZLOŽBA U TORONTU: ‘Drive-in’ do Van Gogha

I dok su neki muzeji morali otkazati ili odgoditi dugo planirane izložbe, organizatori Van Goghove izložbe u Torontu došli su na novu ideju – ‘drive-in’ opciju.

DRIVE-IN

“Morali smo biti kreativni zbog koronavirusa”, rekao je Corey Ross, jedan od organizatora izložbe koja je trebala biti otvorena u svibnju, ali je odgođena zbog pandemije. 

Pošto je najveći kanadski grad izašao iz karantene, izložba je otvorena u dvjema prostorijama golemog skladišta. Oni koji je žele obići hodajući, morat će se držati na tlu ucrtanih krugova s razmakom, zbog fizičke distance, a ostali se u zgradu mogu uvesti automobilom. Razgledanje umjetnosti iz automobila pružit će sigurnost ljudima koji pripadaju rizičnim skupinama ili se virusa jednostavno boje. A to će biti jedinstveno iskustvo, kaže Ross.

Izložba je postavljena u suradnji s tvorcima vrlo popularne izložbe “Van Gogh, Starry Night”, koja je prošle godine organizirana u pariškome umjetničkom centru L’Atelier des Lumieres.

Izložba u Torontu ima sličan, digitalan koncept – radovi slavnoga nizozemskog slikara projiciraju se u visokoj definiciji na zidovima i na tlu. Skladište može primiti deset automobila odjednom. Naravno, motori moraju biti ugašeni, a slike su postavljene tako da ih ljudi mogu vidjeti kroz vjetrobransko staklo. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj