‘ČEŠLJANJE’ DOKUMENTACIJE: SIPA u Fondu zdravstva RS zbog uvoza respiratora

Istražioci SIPA-e trenutno su u Fondu zdravstvenog osiguranja bh. entiteta RS, saznaje Srpskainfo.

SIPA u Fondu zdravstva RS zbog uvoza respiratora

Izvor iz Agencije za istrage i zaštitu objasnio je da je u fokusu istrage dokumentacija vezana za milionski uvoz respiratora u RS-u.

Istražioci su trenutno u Fondu zdravstvenog osiguranja, a detaljnije informacije biće poznate naknadno– objasnio je izvor iz istrage.

Iz Fonda su potvrdili da su istražioci SIPA u ovoj instituciji i naveli da je njihov stav u konkretnom slučaju poznat od ranije, te da stoje na raspolaganju istražiocima.

Stojimo na raspolaganju da se što prije utvrdi činjenično stanje i tako stane u kraj dezinformacijama– naveli su iz FZO RS.

Podsjetimo, Srpskainfo je još ranije ekskluzivno objavila da je Tužilaštvo BiH formiralo novi predmet oko uvoza respiratora tokom vanrednog stanja, a u ovom slučaju u fokusu su respiratori uvezeni u Republiku Srpsku.


Predmet je formiran nakon informacije koju je Tužilaštvu BiH dostavila SIPA.

Nakon što nam je dostavljena informacija od strane Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja se odnosi na nabavke respiratora na području RS, formiran je predmet i na njemu radi tim tužilaca – potvrdio je ranije Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

U pitanju je nabavka 50 respiratora za intenzivnu njegu, a koje je Fond za zdravstveno osiguranje Republike Srpske firmi “Medietik” iz Banjaluke plaćao 157.312 maraka po komadu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj