GODIŠNJICA GENOCIDA! Pojačane mjere sigurnosti uoči skupa u Potočarima 11. jula

Iz Štaba akcije “Srebrenica 2020” i Policijske uprave Zvornik danas su potvrdili da preduzimaju pojačane mjere sigurnosti kako bi predstojeći komemorativni skup, koji će biti održan 11. jula u Potočarima, protekao mirno i sigurno.

Apeluju na sve građane koji planiraju prisustvovati tom događaju i aktivnostima koje mu prethode, da poštuju zaključke Štaba za vanredne situacije u RS-u o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo RS-a, naročito u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

S ciljem sigurnog održavanja predstojećeg skupa, kao i sigurnosti svih učesnika, 11. jula na području Općine Srebrenica zabranjena je upotreba dronova. Predstavnici medijskih kuća dužni su imati jasno istaknutu akreditaciju tokom praćenja skupa 11. jula u Potočarima, navedeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Također, s ciljem preduzimanja neophodnih sigurnosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila teža od 3,5 tone ukupne mase, 10. i 11. jula na pojedinim dionicama magistralnih puteva u Podrinju.

Štab akcije “Srebrenica 2020“ odredit će alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase teže od 3,5 tone.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj