NOVAC ĆE PREUSMJERITI NA DRUGE PRIORITETE: Trampova administracija obavijestila Kongres o službenom povlačenju SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije!

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa obavijestila je Kongres o službenom povlačenju SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije, saznaje CNN iz više izvora.

trump123.jpg

“Usred pandemije, Kongres je primio obavijest od predsjednika Donalda Trampa o službenom povlačenju SAD-a iz WHO-a”, napisao je na Twitteru Bob Menendez, senator New Jerseya i predsjednik Komiteta za vanjske poslove pri Senatu.

Dužnosnik Bijele kuće koji nije želio otkriti identitet kazao je novinarima da će službeno povlačenje stupiti na snagu od ponedjeljka i da je službena obavijest proslijeđena generalnom sekretaru Ujedinjenih naroda Antoniu Guterresu.

Tramp je 29. maja izjavio da, “pošto nisu napravljene potrebne i tražene reforme, danas prekidamo naše odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i usmjeravamo te fondove prema drugim hitnim svjetskim potrebama javnog zdravstva koje to zaslužuju”.

Tu odluku posebno pogubna za tu organizaciju, koju američki predsjednik optužuje za dosluh sa Kinom, jer je Vašington osiguravao 15 posto budžeta zdravstvene agencije Ujedinjenih naroda.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj