ČOVIĆ, ZVIZDIĆ I RADONČIĆ S UDRUŽENJEM POSLODAVACA FBiH: Zvizdićev omiljeni ‘ministar’ nakon sastanka kritikovao premijera Novalića

Članovi Kolegija Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović i Denis Zvizdić sastali su se danas sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH.

epoooooooooooooooooo

Na sastanku kojem je u svojstvu predstavnika Saveza za bolju budućnost (SBB) kao dijela parlamentarne većine u Federaciji BiH prisustvovao i Fahrudin Radončić, predstavnici Udruženja poslodavaca prezentirali su prijedlog kratkoročnih i dugoročnih mjera kojima bi trebalo hitno reagirati na poremećaje izazvane pandemijom koronavirusa te ubrzati donošenje reformskih zakona sa ciljem zadržavanja radnih mjesta, poboljšanja poslovnog ambijenta i rasterećenja privrede.

Na sastanku se moglo čuti i da situacija izazvana virusom COVID-19 nije negativna u svim segmentima i da postoji niz firmi koje su uspješno prilagodile svoje poslovanje novonastalim okolnostima.

To je, kako je rečeno, dokaz da ima prostora za kvalitetan odgovor na poremećaje ali i članovi Kolegija i predstavnici poslodavaca Federacije BiH, istaknuto je danas, saglasni su u ocjeni da se vrijeme za reakciju i intervencije mjeri sedmicama, a ne više mjesecima, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

U tom smislu, Zvizdić i Čović koji su ujedno i predstavnici stranaka pozicije u Federaciji BiH najavili su dodatni napor kako bi se u narednih deset do 15 dana održali operativni sastanci poslodavaca s predstavnicima Vlade i Parlamenta Federacije s ciljem hitnog usvajanja zakona i operativnih mjera za ne samo trenutno spašavanje ekonomije koja je ugrožena te očuvanje radnih mjesta, nego i za otvaranje razvojnih perspektiva za privredu i društvo u cjelini.

Radončić kritikovao Novalića

Nakon sastanka putem društvenih mreža javnosti se obratio Fahrudin Radončić.

– S Draganom Čovićem i Denisom Zvizdićem, danas sam bio na sastanku s predstavnicima privrednika i industrijalaca. Razgovarali smo o hitnoj izmjeni zakonske regulative i još hitnijoj potrebi da se poslodavcima u roku odmah pomogne u očuvanju radnih mjesta i punjenju budžeta povećanjem potrošnje i njenom stimuliranju ubrizgavanjem svježeg novca. 

Uz te strateške odrednice, čini se, krajnje je vrijeme da premijer Novalić savlada stres zbog afere “Respiratori” i hitno pokaže neophodnu efikasnost koja se od njega očekuje – objavio je Radončić.

Podsjećamo, Radončić je donedavno obnašao funkciju ministra sigurnosti BiH, da bi se sa nje povukao u jeku pandemije i sigurnosnih izazova nastalih usljed migrantske krize ostavivši najvažniji državni resor svojim zamjenicima. To nije spriječilo dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH, Denisa Zvizdića, da ga javno pohvali, kazavši da je ‘Radončić spasio obraz Vijeću ministara’ i da mu je žao što je dao ostavku. Slične riječi hvale Radončiću uputio je i Aljoša Čampara.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj