‘SUZAVCA ISPALJENO KOLIKO JE TREBALO’! Srbijanska policija: U sinoćnjim sukobima ozlijeđena 43 policajca i 17 prosvjednika, spaljeno pet policijskih vozila, a 24 osobe su uhićene!

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata u Beogradu, nezadovoljni Beograđani izašli su na ulice na prosvjed koji je završio dramatičnim sukobom s policijom. U sukobima su ozlijeđena 43 policajca i 17 prosvjednika, spaljeno je pet policijskih vozila, a 24 osobe su uhićene.

Danas je policija u Beogradu održala konferenciju za medije, javlja N1. Kažu da je okupljanje počelo u 19 sati i da nije bilo prijavljeno. Prema tvrdnjama policije, policija se ponašala profesionalno i građani im, kako kažu, mogu vjerovati.

“Nasilnici” su četiri puta pokušali ući u Skupštinu, rečeno je. “Onda su se odlučili na radikalnije mjere. Bocama i kamenjem su gađali policiju. Tek tada je došlo do upotrebe konja i suzavaca. Tako smo uspjeli odbiti napade huligana koji su s ne znam kakvim ciljem pokušali osvojiti Skupštinu. Čak 43 policajca su se javila u bolnicu. Nažalost, jedan kolega ima frakturu lubanje i potres mozga”, rekao je šef tamošnje policije Vladimir Rebić.

“Uhićene su 24 osobe. Osim moralne i fizičke štete policijskim službenicima, značajnu štetu je imala i imovina Republike Srbije. Huligani su zapalili pet policijskih vozila. Građani mogu vjerovati policiji, zaštitit ćemo ih od svih pokušaja huliganstva na ulicama”, rekao je Vladimir Rebić,

Nisu imali izbora?

“Ovo je bio skandalozno ponašanje male grupe građana, nekih 300 ljudi koji su sudjelovali u ovom vandalskom djelu. Policija je bila dosta suzdržana, imamo 43 ozlijeđena policajca”, rečeno je nakon novinarskog pitanja kako objašnjava prebijanje prosvjednika i njihove krvave glave.

“Naša tendecija je jučer bila da ne primjenjujemo silu do krajnjih granica. Tek kad je došlo do gađanja kamenjem, do ugrožavanja života, tada smo reagirali kako smo reagirali”, rekao je Rebić.

Na pitanje koliko je suzavca sinoć ispaljeno na građane, Rebić je rekao da ne zna tačne podatke, ali da je “ispaljeno koliko je trebalo”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj