BLOKIRALI SAOBRAĆAJ I PALILI KONTEJNERE! Dvojica izraelskih državljana privedena u BIA-u zbog izazivanja nereda na protestima u Beogradu!

BIA je privela jutros izraelskog državljanina Romana Levina, rođenog u Ukrajini, kao i Artura Furmana, rođenog u Kirgistanu, koji su tokom jučerašnjeg protesta zatečeni kako vuku vreće šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i pokušali da ih zapale.

BLUR izraelci 03 foto Screenshot

Levin i Furman privedeni su jutros u 10:25 u službene prostorije Ispostave BIA Savski venac gdje će operativni radnici Agencije sa njima obaviti razgovor u cilju rasvjetljavanja osnova boravka u Srbiji, saopšteno je.

Levin i Furman privedeni su i prethodne večeri od od strane pripadnika MUP-a R Srbije, ali su nakon konsultacija sa zamjenikom dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva, kao i dežurnim sudijom za prekršaje, koji su se izjasnili da nema osnova za njihovo postupanje, pušteni ubrzo nakon toga.

Svi osumnjičeni za prekršaje na protestima ispred Skupštine Srbije na slobodi

Inače, svi uhapšeni zbog prekršaja koji su se dogodili ispred Skupštine Srbije 6. jula pušteni su na slobodu, a 10 njih je i oslobođeno zbog nedostatka dokaza da su prekršaje izvršili. Od ukupno 22 privedene osobe, 10 je oslobođeno u skraćenom postupku, a 12 će biti procesuirano u redovnom prekršajnom postupku, rekla je za Tanjug predsjednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.

protesti, Skupština

Redovan postupak je određen jer, kako je navela, podnosilac zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nije obezbjedio neophodne dokaze za skraćeni postupak. U pitanju su prekršaji iz Zakona o javnom redu i miru, bezobzirno i nasilničko ponašanje i vrijeđanje službenog lica.

Prekršajni sud očekuje nova privođenja osumnjičenih za prekršaje koji su se dogodili u srijedu uvečer ispred Skupštine Srbije. Trojica osumnjičenih za izvršenje krivičnih djela u utorak uvečer, danas će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj