POZNATI PRODUCENTI SE UTRKUJU ZA EKRANIZACIJE: Hollywood je poludio za novim pričama majstora horora Stephena Kinga

Stephen King, jedan od najpoznatijih svjetskih autora horor priča nedavno je objavio kolekciju od četiri priče nazvanu „If It Bleeds“ da bi vrlo brzo nakon toga prava na ekranizaciju tri od četiri knjige prodao poznatim hollywoodskim producentima.

Stephen King na udaru kritika zbog komentara na Twitteru | Srpskacafe

Ben Stiller kupio je prava na ekranizaciju priče „Rat“ a namjera mu je producirati i režirati taj film u kojem bi ujedno i glumio. Radnja priče vrti se oko frustrirarnog pisca po imenu Drew Larson koji je u spisateljskoj blokadi. Kako bi ublažio blokadu, prodati će dušu, ali ne vragu već štakoru, kako bi u konačnici profesionalni uspjeh zamijenio životom voljene osobe.

Darren Aronofsky kupio je prava na priču „The Life of Chuck“ te će njegova kompanija Protozoa Pictures producirati taj film. Ta priča prati sredovječnog muškarca Charlesa Krantza čiji je život podijeljen u nekoliko nadnaravnih odlomaka.

Prava na treću priču „Mr. Harrigan’s Phone“ kupio je Ryan Murphy zajedno s kompanijama Netflix i Blumhouse dok je režija povjerena Johnu Lee Hancocku. Priča prati mladića koji se sprijatelji s ostarjelim milijarderom, a poveže ih prvi iPhone kojeg je milijarder davno kupio. Nakon što milijarder umre, mladić shvaća da može komunicirati s njim preko iPhoea koji je pokopan s njime.

Četvrta priča iz kolekcije „If It Bleeds“ zove se „Let It Bleed“ i u njezinom središtu nalazi se detektivka Holly Gibney.  Ona je lik iz HBO serije „Autsajder“  koju je glumila Cynthia Erivo. Nitko nije kupio prava na tu priču ali se smatra kako bi HBO mogao biti zainteresiran i tako, na neki način, nastaviti seriju „Autsajder“.

Stephen King prodao je prava na svaku od tih priča za samo jedan dolar uz obavezu da bude kreativno involviran u nastanak filma te dobije postotak od zarade filma.  Isti potez King je napravio i 1982. godine kada je prodao kolekciju priča nazvanu „Different Seasons“ koju su činile knjige „The Body“, „Rita Hayworth and the Shawshank Redemption“, „Apt Pupil“ i „The Breathing Method“.

„The Body“ je postao klasik Roba Reinera „Ostani uz mene“, Frank Darabont i Bryan Singer  režirali su filmove „Iskupljenje u Shawshanku“ i „Savršeni učenik“ dok priča „The Breathing Method“ još uvijek nije ekranizirana ali se sada planira te bi taj film režirao Scott Derrickson.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj