NOVALIĆ ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! Kolegij SDA održao sjednicu, pročitajte zaključke!

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je medijima.

Kako je rečeno, premijer je na nedavnom Maršu mira povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici osjetio prve simptome, a danas je imao povećanu temperaturu, bol u mišićima i mučnine u stomaku mada se sada generalno osjeća dobro.

Kolegij SDA održao sjednicu

Uporedo sa ovom informacijom iz SDA je saopćeno da je kolegij Stranke demokratske akcije na danas održanoj sjednici usvojio je tri zaključka.

Usvojene zaključe prenosimo u cijelosti:

1. Pozivamo na hitnu implementaciju dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja budžeta i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovodilaca državnih agencija u kojima je provedena konkursna procedura, kako bi se deblokirali procesi i osigurao fukcionalan rad državnih institucija i agencija. Redoslijed imenovanja mora pratiti redoslijed isticanja mandata.

2. Osuđujemo odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

Najbolji odgovor na ove nevjerovatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma.

3. SDA podržava dogovor koji su Denis Zvizdić, Fahrudin Radončić i Dragan Čović postigli sa predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, privrede, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj