VIDEO: Požar na američkom ratnom brodu, dvadesetak ozlijeđenih

Brod američke ratne mornarice usidren u pomorskoj bazi u San Diegu evakuiran je zbog požara, a dvadesetak ljudi završilo je u bolnici s manjim ozljedama, izvijestili su vojni dužnosnici i vatrogasna služba.

Požar je pratila eksplozija, a iz broda su se satima izvijali stupovi gustog dima oštrog mirisa, objavili su vatrogasci, koji su gasili vatru iz desetak specijalnih plovila, prenosi Hina. 

Sedamnaest mornara i četiri civila prebačeno je u bolnicu s lakšim ozljedama, objavila je mornarica, dodajući da je svih 160 ljudi, koliko ih je bilo na brodu, na sigurnom.

U redovnim uvjetima posada uključuje oko 1.000 ljudi.

Ozljede mornara uglavnom uključuju posljedice udisanja dima i manje opekotine, objavio je glasnogovornik mornarice kontraadmiral Charles Brown. 

image

Točan uzrok i mjesto izbijanja požara još nisu utvrđeni, ali za sada nema naznaka da je podmetnut, dodao je glasnogovornik mornarice u San Diegu Mike Raney. Preventive radi, municija se obično istovaruje s broda prije ulaska u luku radi održavanja, dodao je Raney za Reuters.

Prema navodima neimenovanog radnika koji nije u sastavu oružanih snaga, požar je izbio ispod vodne linije pa ga je teže gasiti i veća je vjerojatnost da će se proširiti na sustav za gorivo.

Brod Bonhomme Richard služi za prijevoz helikoptera američke mornarice i pješaštva, angažiran je u više vojnih operacija, a pojavio se i u dva filma – “Battleship” u kojem glume Liam Neeson i Rihanna i “Čin hrabrosti”.

Bonhomme Richard pseudonim je Benjamina Franklina koji je pod njime objavio, između ostalog, “Almanah sirotog Richarda”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj