(VIDEO) SVE OČITIJI RASKOL: Dačićev potpredsjednik udario na Vučića, prijeti blokadom autoputa Beograd-Skoplje!

Na sjednici Skupštine općine Surdulica narodni poslanik i potpredsjednik SPS-a Novica Tončev poručio je da će se demonstracije i neredi, koji se dešavaju u Beogradu preseliti na jug Srbije tako što će sa sa 5 do 6 hiljada ljudi blokirati autoput Beograd-Skoplje.

vuc-dac

On je naveo da će se to dogoditi ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smijenjen.

– Surdulica je jedina slobodna teritorija u Srbiji, kao što je bila Uzička Republika, gdje jedino nema mraka i straha – kazao je Tončev i zaprijetio radikalizacijom protesta.

Njegov govor u kome poziva na blokadu autoputa i radikalizaciju protesta pogledajte na priloženom videosnimku:

Ovo je drugi ‘incident’ koji jasno pokazuje da uprkos verbalnim pozivima Ivice Dačića na smirivanje protesta , stvari u koaliciji SNS-SPS ne idu ka normalizaciji nakon netom održanih izbora.

Na protestu uhapšen sin bivšeg srbijanskog ministra i Dačićevog saradnika

Ranije, prošle sedmice je pri pokušaju upada u Skupštinu Srbije u Beogradu uhapšen Vladimir Škundrić, sin Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i bliskog saradnika Ivice Dačića, saznaje “Blic”.

Vladimir Škundrić uhapšen je zajedno sa grupom huligana koja je lomila prozore na zgradi Skupštine. Imao je masku i bejzbol palicu kod sebe.

“Policajcima je odmah rekao da je sin Petra Škundrića, Dačićevog savjetnika”, kaže izvor “Blica” i dodaje da je Škundrić mlađi priveden.

Petar Škundrić je visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije i bivši savjetnik Ivice Dačića, poznat po dobrim vezama sa Rusijom. Svojevremeno s epominjalo da bi mogao da bude i ambasador u Moskvi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj