VUČIĆ NA RAZGOVORE ZA SASTAV VLADE SRBIJE POZVAO UGLJANINA I ZUKORLIĆA! SDA Sandžaka se neće odazvati, traže ponavljanje izbora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra počinje konsultacije o sastavu nove vlade sa strankama i listama koje su obezbijedile mandate na izborima 21. juna.

Vučić dobio preko 20 hiljada glasova u Novom Pazaru, Zukorlić samo ...

U utorak u devet sati prvi razgovor je planiran s predsjednikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom, a u 10 sati sa Vučićem će se sastati predstavnici Albanske demokratske alternative, prenio je Blic. Za srijedu je zakazan sastanak sa liderom Stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem, a potom i sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.

U petak, 17. jula u 9 zakazani su razgovori sa liderom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem, a za ponedjeljak, 20. jula sa liderom socijalista i aktuelnim koalicionim partnerom Ivicom Dačićem.

Za 21. jul planirane su konsultacije Vučića sa predstavnicima svoje stranke – Srpske napredne stranke.

SDA Sandžaka neće se odazvati na razgovor 

Stranka demokratske akcije Sandžaka smatra da izbori održani 21. juna 2020. godine nisu bili slobodni, demokratski i regularni i trebaju se ponoviti, stoji u njihovom saopćenju.

Predstavnici SDA Sandžaka neće se odazvati na poziv predsjednika Republike Srbije za razgovore o formiranju nove Vlade.

Na sastanku predsjednika Republike Srbije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka održanom 4. maja 2020. godine, povodom nastavka izbornog procesa prekinutog uvođenjem vanrednog stanja zbog opasnosti od pandemije korona virusa,  SDA Sandžaka je u pisanoj formi zatražila od predsjednika Republike Srbije da se izbori odlože i održe najranije 6. septembra 2020. godine.

Političkom odlukom vladajućeg režima ukinuto je vanredno stanje i ako nije bilo nikakvih zvaničnih dokaza o prestanku opasnosti po živote i zdravlje građana.

Vladajući režim iz Beograda i njihovi poslušnici u Sandžaku prikrivali su informacije o opasnosti i držali su građane u zabludi da je sve u redu sa ciljem da se namješteni izbori održe po svaku cijenu.

Vrhunac drskosti i manipulacije građanima Sandžaka pokazali su direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru i Vladin koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, koji su koordiniranim aktivnostima tokom izbornog procesa prikrivali informacije o naglom porastu broja oboljelih i umrlih u Sandžaku.

Direktori Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice u Novom Pazaru su obavezni da svakodnevno izvještavaju građane o kvalitetu vazduha koji udišemo, o kvalitetu vode koju pijemo i higijensko-epitemijološkoj situaciji.

Njihova službena, ljudska i krivična odgovornost je posebno povećana u okolnostima kada su ugroženi zdravlje i životi građana, navode iz SDA Sandžaka.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj