SJEDNICA U TOKU: Vijeće ministara BiH imenovalo direktore SIPA-e i RAK-a

Vijeće ministara BiH imenovalo je danas Darka Ćuluma za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Draška Milinovića za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Draško Milinović, nezvanično doznaju novinari koji prate današnju sjednicu Vijeća ministara.

NIŠTA OD IMENOVANJA: Nova blokada u Vijeću ministara, HDZ srušio ...

Na dnevnom redu današnje sjednice predviđena su i imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova,  te obavijest o isteku mandata i pokretanju procedure za izbor i imenovanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine te Informacija o isteku mandata direktoru Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratska zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik prošle sedmice dogovorili su ta imenovanja, a bilo je predviđeno da posao bude završen u prošli četvrtak, ali to se nije dogodilo.

Sjednica je tada otkazana jer za njen dnevni red nisu glasali ministri iz HDZ-a i bio je to prvi put u ovom sazivu da dnevni red nije usvojen.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj