ŠTA DONOSE KADROVSKE PROMJENE U TRAMPOVOM IZBORNOM ŠTABU? Američki predsjednik odlučio zamijeniti menadžera kampanje!

Bill Stepien zamijenit će Brada Parscalea na mjestu menadžera kampanje za predsjedničke izbore, najavio je predsjednik SAD-a Donald Tramp u srijedu navečer.

ewewe

Parscale će ostati u svojoj ulozi rukovodioca digitalne strategije kampanje i služit će kao viši savjetnik, rekao je predsjednik Tramp. Parscale je bio digitalni guru predsjednikove ‘pobunjeničke ponude’ za ulazak u Bijelu kuću 2016. godine, ali nije radio kao voditelj kampanje prije nego što je preuzeo tu ulogu uoči utrke 2020. godine.

Stepien je nedavno unaprijeđen u zamjenika voditelja kampanje. Prije toga bio je politički direktor Bijele kuće tokom Trampove prve dvije godine na vlasti.

“Oboje su snažno sudjelovali u našoj historijskoj pobjedi za 2016. godinu. Radujem se zajedničkoj velikoj i vrlo važnoj drugoj pobjedi”, objavio je predsjednik Tramp na Facebooku u srijedu navečer.

“Sada bi trebalo biti puno lakše jer se rejting u anketama brzo povećava, ekonomija postaje sve bolja, cjepiva i lijekovi uskoro su tu, a Amerikanci žele sigurne ulice i zajednice!”, dodao je on kasnije na Twitteru.

Restrukturiranje u srijedu navečer posljednja je kadrovska promjena u Trampovoj kampanji posljednjih sedmica, piše The Hill.

Jason Miller, koji je 2016. imao značajnu ulogu u sektoru komunikacija, doveden je ponovo u tim za trku 2020. godine. Hogan Gidley, koji je tri godine radio u press centru Bijele kuće, nedavno je preuzeo funkciju nacionalnog glasnogovornika kampanje. Kampanja je takoder kontaktirala Susie Wiles, koja je vodila napore kampanje na Floridi 2016. godine, kako bi radila u sličnoj ulozi i ove godine.

Iako Stepien ima više iskustva u vođenju kampanja, ostaje pitanja koliko će promjena kadrovske kampanje promijeniti samu putanju kampanje.

Savjetnici i saveznici pozvali su prdsjednika Trampa da svoje poruke usredotoči na to kako je on bolji kandidat za oživljavanje ekonomije nakon što prođe pandemija i da iz tog polja napadne Bidena. Proteklih sedmica američki predsjednik se bavio različitim pogledima dva kandidata na migracijsku politiku i kulturološke teme.

“Vjerovatno se nikada do sada nije dogodilo da su kandidati toliko različiti”, rekao je predsjendik Tramp u utorak. “Želimo zakon i red; oni ne žele zakon i red. Želimo čvrste zatvorene granice s ljudima koji mogu ući na osnovu zasluga, pravnim postupkom; oni uopće ne žele imati granice.”

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj