STRANI DRŽAVLJANI NA PROTESTIMA U SRBIJI? Za uhapšenog Tunižanina srbijanski mediji tvrde da je jedan od organizatora ‘Arapskog proljeća’

Srbijanska Bezbjednosno-informativna agencija /BIA/ otkrila je i uhapsila nekoliko stranca koji su aktivno učestvovali u protestima u Srbiji, a tamošnji mediji su posebnu pažnju posvetili uhapšenom Tunižaninu.

TUNIŽANIN KOGA JE UHAPSILA BIA ZAPALIO I AFRIKU: Novi dokazi o umešanosti STRANIH SLUŽBI, Sami pravio i ARAPSKO PROLEĆE

Državljanin Tunisa se zove Sami Dahili, javili su beogradski mediji. Prema njihovim navodima, Dahili je tokom 2010. godine organizovao seriju demonstracija Arapsko proljeće u Tunisu, a to je radio u saradnji sa CANVAS-om, Srđe Popovića od kojih je navodno dobijao uputstva i detaljne smjernice kako da djeluje.

I Macmillan James David, državljanin Velike Britanije, učestvovao je u protestima u kojima su policajci gađani bakljama, kamenicama i flašama, a prozori i kamere na srbijanskom parlamentu razbijeni.

BIA je ranije privela jednog muškarca iz Ukrajine i jednog iz Kirgistana, obojicu sa izraelskim državljanstvom i pasošima, koji su aktivno učestvovali u protestima u Beogradu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj