PROSLAVLJENI ŠPANSKI REDITELJ: Pedro Almodovar snima prvi film na engleskom jeziku s Tildom Swinton

Iako ima 70 godina, slavni španski reditelj Pedro Almodovar ima u planu snimanje nekoliko filmova.

Pedro Almodovar neumorno radi na novom filmu, uprkos pandemiji

Prošle sedmice počeo je snimati novi film u Madridu s Tildom Swinton, pri čemu nosi masku zbog pandemije koronavirusa, a sve se to vidi na fotografiji koju je na Instagramu objavio njegov brat i producentski partner Agustín.

Fotografija, na kojoj se Almodovar nalazi sa Tildom Swinton, je nastala prvog dana snimanja kratkog filma „The Human Voice“, prvog filma na engleskom jeziku u režiji Pedra Almodovara i prve njegove suradnje s Tildom Swinton.

„The Human Voice“ baziran je na jednočinki Jeana Cocteaua koju ju je napisao 1928. godine te je prvi puta postavio na kazališnu scenu 1930. godine u Parizu.

Film se bavi posljednjim telefonskim razgovorom između žene i njezinog dugogodišnjeg ljubavnika koji se planira vjenčati s drugom ženom. Almodovar je već govorio kako je i prije bio zainteresiran za taj materijal te ga je koristio kao inspiraciju za svoj film „Žene na rubu živčanog sloma“ iz 1988. godine.

Sada je Almodovar zajedno s Tildom Swinton odlučio modernizirati priču u kojoj žena nagovara ljubavnika da je ne napusti te su neke staromodne odluke žene odlučili promijeniti, u duhu današnjeg vremena.

Za Almodovara je ovo prvi film na engleskom jeziku nakon što je u devedesetima odbio režirati film „Redovnice nastupaju“.  Osim toga, u prvotnom planu njegov film „Julieta“ iz 2016. trebao je biti na engleskom jeziku, s Meryl Streep u glavnoj ulozi. Ta ideja nije realizirana pa su glavne uloge dobile Emma Suárez i Adriana Ugarte.

Almodovar ujedno radi na adaptaciji kolekcija kratkih priča Lucie Berlin pod nazivom “A Manual for Cleaning Women” te je najavljeno kako će glavnu ulogu u tom filmu, koji bi se trebao početi prikazivati slijedeće godine, imati Penélope Cruz.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj