MALEZIJSKI RIBAR PODIJELIO FOTOGRAFIJE: Riba sa ‘napumpanim usnama’ i bijelim zubima postala hit na društvenim mrežama, još je čudnije što se ne radi o ‘photoshopu’

Fotografije ribe s ljudskim usnama i bijelim zubima postale su hit na društvenim mrežama. Fotografije ove ribe, za koju se vjeruje da je iz porodice kostorožaca, snimio je ribar iz Malezije.

Ribar je podijelio fotografije na svom Twitter profilu uz opis da su usne ribe više seksi od njegovih. Bizarne fotografije su od tada postale viralne, a više od 20.000 ljudi je reklo da im se fotografije sviđaju.

Iako postoje neka nagađanja da su fotografije djelo Photoshopa, čini se da lokalni izvori u Maleziji smatraju da su slike originalne i da to može biti riba iz porodice kostorožaca, od kojih postoji oko 40 vrsta.

Kostorožci zaista imaju oštre zube, pri čemu im je glavna hrana morski jež i račići s tvrdim ljuskama.

Iz Svjetskog fonda za prirodu (WWF) potvrdili su da bi riba mogla biti iz porodice kostorožaca.

“To je dobro poznata vrsta sa širokom rasprostranjenošću od Sejšela do Velikog koralnog grebena, što bi uključivalo i Maleziju”, rekli su iz WWF.

Nakon što su ugledali usne ove ribe, mnogi korisnici društvenih medija odlučili su dodati vlastite ukrase fotografiji, kao što su lažne trepavice i glamurozni nokti, piše Daily Mail.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj