OBUZDATI VAL NASILNOG KRIMINALA: Predsjednik Tramp najavljuje slanje saveznih snaga u više gradova SAD-a

Vlada predsjednika SAD-a Donalda Trampa , koji uoči predsjedničkih izbora u studenom sve više govori o “zakonu i redu”, uskoro će objaviti planove za slanje saveznih snaga u još američkih gradova radi suzbijanja nasilja.

tramp-kung-flu.jpg

Predsjednik Tramp će objaviti da program “Operacija legenda” širi na Albuquerque u državi Novi Meksiko kako bi savezna policija obuzdala val nasilnog kriminala pošto je akcije već najavila u drugim gradovima koji su uporišta demokrata.

Program podrazumijeva slanje pripadnika savzenih snaga kao pomoć lokalnoj policiji u suzbijanju, kako ocjenjuje ministarstvo pravosuđa, naglog rasta nasilnih zločina.

Predsjednik Donald Tramp je ranije ove sedmice zaprijetio da će poslati pripadnike savezne policije (FBI) i druge federalne agente u Chicago, Philadelphiju, New York, Detroit, Baltimore i Oakland u Kaliforniji kako bi pomogli lokalnim vlastima da uguše nasilni kriminal koji je eksplodirao zadnjih sedmica.

Pokretanje tog programa poklopilo se s raspoređivanjem saveznih agenata u Portlandu u Oregonu gdje su poslani štititi sudnicu od prosvjednika protiv rasne nepravde.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj