SVIJET SE DEFINITIVNO MIJENJA! Na 75. godišnjicu UN-a neće biti okupljanja na visokom nivou, svjetski čelnici poslat će videozapise!

Godišnji sastanak na visokoj razini bio je oblikovan kao sedmica proslave 75. godišnjice toga svjetskog tijela, ali je generalni tajnik Antonio Guterres predložio u maju da čelnici pošalju video izjave zbog vjerovatnih problema s putovanjima, oko čega su se članice složile.

“Svaka država članica, država promatračica i Europska unija mogu podnijeti unaprijed snimljenu izjavu svog šefa države, potpredsjednika, prestolonasljednika ili princezu, šefa vlade, ministra ili potpredsjednika, koja će se emitirati u dvorani Generalne Skupštine nakon uvoda predstavnika te zemlje koji je fizički prisutan “, navodi se u odluci.

Stotine događaja održava se i na marginama rasprave o UN-u, ali predsjednik Generalne skupštine Tijjani Muhammad-Bande ohrabrio je u pismu zemlje da “sve sporedne događaje premjeste na virtualne platforme kako bi ograničili broj ljudi u zgradi UN-a”.

New York je nedavno bio globalni epicentar virusa, koji se u Kini pojavio krajem prošle godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj