FOTO/VIDEO: Totalni potop u Zagrebu, grad paraliziran

Kao što je najavljeno, jako nevrijeme večeras oko 21 sat stiglo je do Zagreba.

Kako javljaju građani na društvenim mrežama, počela je padati obilna kiša, puše jak vjetar, a nebo paraju munje. Prekinut je tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga. Mnogi dijelovi grada su potopljeni, a automobili su zaglavili u vodi, javlja Index.hr.

Iz Zagrebačkog Holdinga mole sve da izbjegavaju vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika. Vatrogasci javljaju da su primili na hiljade poziva građana. Ilica je potpuno potopljena. 

Na raskrižju Branimirove i Strojarske izletjeli su šahtovi i poplavili podvožnjak. Policija je došla za nekoliko minuta. 

Cesta ispred Saloona potpuno je potopljena.

Potop je i u Miramarskoj. Pod vodom su se našli i neki podrumi i garaže. Poplavio je i podvožnjak na Jankomiru.  Autobusne linije u dolasku na Autobusni kolodvor Zagreb kasne oko 30 minuta.

U toku je 70 intervencija, a zbog hiljada poziva građana sve linije (193) su zauzete, objavila je malo prije 23 sata na Facebooku zagrebačka Javna vatrogasna postrojba.  Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje, poručili su. Dodali su da centar grada doslovno pliva pod vodom, da je stotine objekata pod vodom.

“Zbog nevremena koje je večeras zahvatilo Zagreb Javna vatrogasna postrojba je već odradila preko 80 intervencija. Osim Javne vatrogasne postrojbe na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva, dežurne ekipe Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, dežurne komunalne službe i PU zagrebačka. Većina intervencija su tehničke intervencije ispumpavanja vode s prometnica i iz podruma. Molimo građane za strpljenje”, priopćili su iz Ureda za hitne situacije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj