PREDSJEDNIK TRAMP JE BIO JASAN! Mnuchin: Građanima SAD-a po 1.200 dolara pomoći u augustu!

Američki ministar finansije Steven Mnuchin je izjavio kako su republikanci spremni, usred epidemije korona virusa, realizirati naredni paket pomoći u ponedjeljak i da su dobili podršku Bijele kuće. 

cxcxcxc.jpg

Obećao je svježu rundu stimulativnih čekova od 1.200 dolara, koji bi mogli stići u augustu, prenosi Glas Amerike (VoA).

Mnuchin je rekao novinarima na Capitol Hillu kako je produbljenje dugotrajne naknade za nezaposlene – ali i njeno znatno smanjenje – bilo glavni prioritet predsjednika SAD-a Donalda Trampa.

Sekretar je nazvao sedmičnu pomoć od 600 dolara “smiješnom” i destimulizirajućom za ljude da se vrate na posao.

“Spemni smo na brze korake”, kazao je Mnuchin nakon što su on i Mark Meadows, vršilac dužnosti šefa predsjednikovog osoblja, proveli nekoliko sati sa predstavnicima republikanaca na Capitolu.

“Predsjednik je bio vrlo jasan – želi osigurati da američki građani imaju ono što im je potrebno tokom ovog vremena bez presedana”, rekao je Meadows.

Mnuchin je, također, rekao da će pojedinci koji godišnje zarađuju 75.000 dolara ili manje primiti cjelokupan iznos pomoći, a oni koji zarađuju više od 75.000 dolara dobit će manje od 1.200 dolara, u zavisnosti od njihovog prihoda. Oni koji zarađuju iznad 100.000 dolara nisu kvalificirani za pomoć.

Zvaničnici administracije rekli su da je ukupan paket pomoći ostao na 1.000 milijardi dolara.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj