DŽAFEROVIĆ, KOMŠIĆ I DODIK ČESTITALI MUSLIMANIMA KURBAN-BAJRAM! Ojačajmo naše jedinstvo, učvrstimo međusobno povjerenje i pokažimo solidarnost

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović povodom nastupajućeg Kurban-bajrama uputio je čestitku.

dsdsds

– Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama.

Bajramsku radost podijelimo s porodicima, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji, ali pri tome vodimo računa da ovaj bajram dočekujemo u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa.

Zbog toga pozivam da se i tokom bajramskih blagdana svi zajedno strogo pridržavamo preporuka struke, i tako pokažemo odgovornost i za sebe i za ljude oko nas.

Ojačajmo naše jedinstvo, učvrstimo međusobno povjerenje i pokažimo solidarnost, u nadi da ćemo u skorije vrijeme nadvladati i izazov koji je pred nas postavila pandemija koronavirusa.

Bajram šerif mubarek olsun! – poručio je predsjedavajući Džaferović.

Komšić: Ne zaboravite one kojima je danas pomoć najpotrebnija!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori povodom Kurban-bajrama.

Vama i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Kurban-bajram, uz iskrene želje za dobro zdravlje i dalji napredak. Radost prazničnih dana podijelite sa svojom porodicom i prijateljima, ne zaboravljajući one kojima je danas pomoć najpotrebnija, iskazujući humanost i solidarnost. Bajram šerif mubarek olsun!, poručio je Komšić.

Dodik čestitao Bajram: Neka vas ovaj praznik uputi na činjenje dobrih dijela

lan Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti predstojeći praznik Kurban-bajram sa željom da ovaj vjerski praznik proslave u zdravlju, miru i radosti.

“Povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i BiH upućujem srdačne čestitke. Neka radost ovog velikog praznika uđe u vaša srca i domove i uputi na činjenje dobrih dijela”, naglasio je Dodik u čestitki upućenoj poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i vjernicima.

Dodik je poželio da ovaj praznik svi dočekaju u krugu porodice i najbližih prijatelja, poštujući preporučene mjere zaštite u vezi sa pandemijom virusa korona da bi na najbolji način zaštitili sebe i svoje najmilije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj