EVO ZBOG ČEGA NIJE USPIO: Spielberg je godinama želio upoznati Hitchcocka!

Hollywoodske priče uvijek su zanimljive pa tako i ona po kojoj slavni redatelj Alfred Hitchcock nikada nije želio upoznati jednako slavnog redatelja Stevena Spielberga, iako je Spielberg više puta pokušao doći do njega.

Two New Documentaries Outline The Legacies Of Steven Spielberg And ...

Spielberg se okuražio na taj potez nakon što je režirao film „Ralje“ 1975. godine dok je u to vrijeme Hitchcock snimao svoj posljednji film „Obiteljska zavjera“.

U audio knjizi Stephena Schocheta iz 2011. godine pod nazivom „Tales of Hollywood“ navodi se kako  je Hitchcock bio „iživciran  nepozvanim mladićem koji se motao oko njegovog filmskog seta“.

Zato je Hitchcock traži od svog osoblja da uklone mladića. No, Schochet tvrdi kako je Spielberg pokušao isto deset godina ranije kada je Hitchcock snimao film „Strgnuta zavjesa“.

Godinama kasnije, tvrdnje kako se Hitchcock nije želio susresti sa Spielbergom potvrdio je i Bruce Dern koji je glumio u dva Hitchcockova filma, „Marnie“ i „Obiteljska zavjera“. 

On je 2014. godine objavio autobiografsku knjigu „Things I’ve Said, But Probably Shouldn’t Have“ u kojoj se prisjetio kako je pokušao uvjeriti Hitchcocka da se upozna sa Spielbergom. „Rekao sam mu ‘Ti si njegov idol. On samo želi sjesti s tobom na pet minuta i popričati’“, napisao je Dern koji je ujedno prenio i razloge Hitchcockovog neprihvaćanja te ideje.

„Rekao mi je ‘Nije li to onaj mali koji je snimio film o ribi? Nikada ne bih mogao sjesti s njim i razgovarati… Osjećao bih se poput kurve’. Rekao sa mu ‘Kako bi se to zbog Spielberga osjećao poput kurve?’.

Hitch mi je odgovorio ‘Zato što se moj glas čuje u vožnji filmom ‘Ralje’ u zabavnom parku Universal Studiosa. Platili su mi milijun dolara. Uzeo sam te novce i napravio to. Kurva sam. Ne mogu sada sjesti s tim dečkom koji je snimio film o ribi. Ne bih mogao ni dodirnuti njegovu ruku’“.

Problem je, što se kasnije ispostavilo, da je Hitchcock ikada posudio svoj glas  koji je korišten u zabavnom parku. Istina je da je on je bio treći najveći investitor u zabavni park Universa Studios te da je posudio glas u reklamnom foršpanu za zabavni park u kojem se pojavljuju isječci iz vožnje filmom „Ralje“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj