Pompeo muslimanima u SAD-u i svijetu čestitao Kurban-bajram

Američki državni sekretar Mike Pompeo uputio je čestitku muslimanima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i širom svijeta povodom Kurban-bajrama.

WASHINGTON UVEO SANKCIJE VISOKIM KINESKIM ZVANIČNICIMA! Pompeo ...

– Upućujemo iskrene čestitke svim muslimanima u SAD-u i svijetu povodom praznika Kurban-bajrama – naveo je Pompeo u pisanom saopćenju.

Poručio je da ovaj praznik predstavlja vrijeme “milosrđa, velikodušnosti i prinošenja žrtve” kao i završetak hodočašća, odnosno hadža.

Podsjetio je da muslimani zbog pandemije koronavirusa ove godine nisu u mogućnosti da u velikom broju prisustvuju obredu hadža.

– Svjesni smo razočarenja koje su mnogi hodočasnici doživjeli ove godine, ali se nadamo da ćete imati priliku obaviti hodočašće u skorijoj budućnosti – kazao je američki državni sekretar.

Muslimani širom svijeta zbog globalne pandemije koronavirusa u posebnim uslovima dočekali su prvi dan Kurban-bajrama.U džamijama u zemljama širom svijeta vjernici koji su došli klanjati bajram-namaz poštovali su epidemiološke mjere koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj