NAKON ŠTO SU MU SJEDINJENE DRŽAVE UVELE SANKCIJE, PUTIN UNAPRIJEDIO KADIROVA! Čečenski lider sada je general-major ruske Nacionalne garde, a evo kako mu je ruski predsjednik saopćio tu vijest!

Lider Čečenije Ramzan Kadirov ispričao je za televizijski kanal „Rusija 24“ kako je saznao da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio zvanje general-majora ruske Nacionalne garde, našalivši se da će nakon toga tražiti da mu bude uvedeno još više sankcija.

Grozny Opens 'Europe's Biggest Mosque'

„Javio sam se na telefon. Predsjednik me je upitao da li sjedim. Odgovorio sam sljedeće: ‘Kada razgovaram sa Vama, stojim mirno. Na to mi je rekao: ‘Postoji razlog’. Pročitao je ukaz i čestitao mi je“, istakao je Kadirov.

Prema riječima predsjednika Čečenije, nakon toga će „tražiti više sankcija“ protiv njega i njegovog okruženja. Prošle nedelje Kadirov je dobio vojno zvanje general-majora ruske Nacionalne garde za borbu protiv terorizma.

Izvjesno vrijeme prije toga, američki State department je Kadirova unio na spisak osoba umiješanih u kršenja ljudskih prava. Njegovoj supruzi i kćerki takođe su uvedene sankcije. Kao odgovor na to, lider Čečenije je uveo sankcije američkom državnom sekretaru Mikeu Pompeu i njegovoj porodici i otkazao poziv za posjetu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj