SPEKTAKULARNI BIJEG S 12. SPRATA ‘NEPROBOJNOG’ ZATVORA U SAD-u: Pogledajte šta je osumnjičeni za ubistvo napravio da bi se dokopao slobode!

Muškarac osumnjičen za ubistvo pobjegao je iz američkog zatvora spustivši se pomoću zavezanih plahti iz ćelije na 12. spratu, prenio je u nedjelju britanski list The Independent.

Murder suspect escapes from 12th floor cell using knotted sheets ...

Pablo Robledo, 34, zajedno sa zatvorenikom iz iste ćelije Joseom Hernandezom, iskoristio je plahte da se spusti iz okružnog zatvora u Oklahoma Cityju.

Robleda, koji je iza rešetaka zbog optužbe za ubojstvo prvog stepena, pronašla je i uhitila oklahomska policija u petak popodne.

Hernandez je pao s improviziranog konopca s četvrtog kata slomivši nogu, prije no što je pronađen i uhićen, rekli su policajci.

Bacili i madrac

Glasnogovornik zatvora Mac Mulling rekao je kako se čini da su zatvorenici prije toga s prozora bacili madrac za pomoć pri bijegu i da je Robledo viđen na snimkama zatvorskog videosistema oko 5.30 ujutro u petak, kratko prije njihova bijega.

Fotografije pokazuju konopac napravljen od plahti svezanih u čvorove koji je još visio sa zgrade.

TV kanal KOCO podsjetio je da su 1991. kad je zatvor bio gotov inženjeri i arhitekti rekli da je zbog njegova dizajna iz zatvora, vrijednog 52 milijuna dolara,  nemoguće pobjeći. Samo dva mjeseca poslije, dogodio se prvi bijeg.

Prema priči iz The Oklahoman, 27-godišnji Bill Linville razbio je drškom metle prozor na drugom katu. Bio je na slobodi sedam sati. Nakon manje od tjedan dana, pobjegao je drugi zatvorenik.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj