DA NE BI KRŠILI MJERE KARANTINA: Putnici koji dolaze u Singapur morat će nositi uređaj za praćenje

Vlasti u Singapuru odlučile su da će neki putnici koji stižu u njihovu zemlju morati nositi elektronske uređaje za praćenje kako bi se osiguralo da poštuju pravila vezana uz karantin, javlja Reuters.

Young adults now make up largest group of coronavirus patients in ...

Od 11. augusta uređaje će morati nositi svi stranci te građani Singapura koji dolaze iz određenih zemalja te moraju u samoizolaciju.

Slične mjere poduzele su Južna Koreja i Hong Kong

Slične mjere poduzele su do sada Južna Koreja i Hong Kong. Spomenuti uređaj koristi GPS i Bluetooth pomoću kojeg određuje lokaciju te korisnicima šalje upute o tome što trebaju raditi. Ako osoba napusti mjesto samoizolacije, uređaj to detektira te javlja vlastima.

Vlasti u Singapuru su rekle kako neće čuvati osobne podatke korisnika te da nema nikakve funkcije snimanja. Oni mlađi od 12 godina neće morati nositi uređaj.

Oni koji se ne budu pridržavali mjera mogli bi završiti do 6 mjeseci u zatvoru

Oni koji se ne budu pridržavali ovih mjera moći će biti kažnjeni prema Zakonu o zaraznim bolestima kaznom do šest mjeseci zatvora ili oko 7000 dolara. 

U Singapuru je do sada zaraženo 52.825 ljudi, od čega su najveći broj migrantski radnici koji žive u prenapučenim spavaonicama.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj