PREDSJEDNIK TRAMP OŠTRO NA TWITTERU: “Dr. Deborah Birx nasjela je na mamac lude Nancy Pelosi, smeta im odličan posao koji radimo u borbi protiv kineskog virusa”

Predsjednik SAD-a Donald Tramp napisao je u ponedjeljak da je koordinatorica Radne skupine za koronavirus Bijele kuće, dr. Deborah Birx, koja je u nedjelju rekla CNN-u da je pandemija sada “drugačija” nego što je bila prije i “neobično raširena”, bila pod pritiskom predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi, koja joj je ranije uputila oštre kritike.

crazy-nancy

Predsjednik Tramp je ranije insistirao da je sve veći broj slučajeva COVID-19 samo rezultat pojačanog testiranja, a ne pokazatelj da se širenje bolesti pogoršalo, ali Birx je rekla da je zemlja u “novoj fazi” pandemije.

“Tako je luda Nancy Pelosi rekla grozne stvari o dr. Deborah Birx, progoneći je jer je bila previše pozitivna kada je govorila o vrlo dobrom poslu koji radimo u borbi protiv ‘kineskog virusa’, uključujući cjepiva i terapiju. Da bi se suprotstavila Nancy, Deborah je nasjela na mamac i udarila nas. Patetično! “

Pelosi je bila kritična prema Birxu i ostatku administracije u intervjuu Marti Raddatz sa ABC Newsa.

“Mislim da predsjednik troši – šireći dezinformacije o virusu, a nju je on imenovao”, rekla je Pelosi. “Dakle, nemam povjerenja u to, ne.”

Kada je upitana o tome tokom CNN-ovog intervjua, Birx je rekla da ima ogromno poštovanje prema Pelosi, a zatim je kritizirala članak New York Timesa koji ju je optužio da ima pretjerano optimističan stav prema pandemiji. Birx je rekla da je, dok je govorila da je došlo do poboljšanja u metropolitanskom području New Yorka, došlo do novih epidemija u Houstonu, Baltimoreu, New Havenu i Washingtonu, D.C., uz “tekuće slučajeve” u Bostonu i Chicagu, piše Fox News.

“Ovo nije bio bezrazložno optimističan pogled”, nastavila je Birx. “Nikada me nisu nazivali bezrazložno optimističnom, ili neznanstvenom, ili osobom koja svoje zaključke ne temelji na podacima. Svoju 40-godišnju karijeru postavila sam na temeljnu načela korištenja podataka za provedbu boljih programa i spašavanje života.”

(Global CIR)

Komentiraj