OPTUŽEN ZA RATNE ZLOČINE: Milanović odlikovao Jelića u Kninu povodom godišnjice Oluje

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, u Kininu je dodijelio odlikovanje Redom Nikole Šubića Zrinjskom Specijalnoj policiji MUP-a takozvane Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne.

Priznanje je primio Zlatan Mijo Jelić, nekadašnji zapovjednik ove jedinice.

Tužilaštvo BiH je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin, a potvrdio je Sud BiH.Priznanje je uručeno i gardijskim jedinicama HVO-a.

Zlatanu Miju Jeliću, nekadašnjem zapovjedniku specijalne postrojbe MUP-a tzv. Hrvatske Zajednice Herceg Bosne, uručeno je priznanje povodom godišnjice Oluje i domovinske zahvalnosti. Tužilaštvo BiH je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin, a potvrdio je Sud BiH.

Predsjednik Hrvatske je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga.

Podsjetimo, sama najava Zorana Milanovića da planira u Kninu, na obilježavanju 25. godišnjice akcije “Oluja”, imenovati vojne formacije i vojne dužnosnike osumnjičene za činjenje teških zločina u Bosni i Hercegovini izazvala je mnoštvo reakcija u dvije zemlje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj