(FOTO/VIDEO) GUVERNER BEJRUTA SE SLOMIO, BOLNICE PUNE, ZBRISANA CIJELA ČETVRT: Ovo je kao Hirošima, prvo je izbio požar, a vatrogasci koji su ga gasili su nestali!

Glavni grad Libana, Bejrut, pogodilo je nekoliko strašnih eksplozija, a prema informacijama lokalnog Crvenog krsta poginulo je najmanje 70 ljudi.

BEJRUT-NA-ELNIK

Bolnice su prepune, sve službe su uposlene i na terenu, a čitava situacija potpuno je slomila guvernera Bejruta Marvana Abuda, koji je pred novinarima zaplakao.

Dok su se oko njega vidjeli dim i ruševine, Abud je katastrofu uporedio sa nuklearnim napadima na Hirošimu i Nagasaki tokom Drugog svjetskog rata.

Iako se sumnja da je eksplozija nastala u skladištu eksplozivnih materijala u luci, tačan uzrok se još ne zna. Abud je potvrdio da je izbio požar i da su vatrogasci koji su došli da ga gase potom nestali.

Tražimo ih, u ovom trenutku njih 10 je nestalo. Liči na sve ono što se dogodilo u Japanu, Hirošimi i Nagasakiju. Na to me podseća. Tokom cijelog svog života nisam vidio ovakvo uništenje. Ovo je nacionalna katastrofa“, rekao je kroz suze.

Podsjetimo, prvo se začuo manji udar, poslije pet minuta su se pojavili crni i bijeli dim. Nakon toga odjeknula je snažna eksplozija i počeo je da kulja crveni dim.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] (FOTO/VIDEO) GUVERNER BEJRUTA SE SLOMIO, BOLNICE PUNE, ZBRISANA CIJELA ČETVRT: Ovo je kao Hirošima… (VIDEO) ŠOKANTNE SNIMKE: Bejrut uzdrmale silovite detonacije, desetine mrtvih, tresao se cijeli grad, podrhtavanje osjetili čak i na Kipru! Objavljeno u: […]

  2. […] (FOTO/VIDEO) GUVERNER BEJRUTA SE SLOMIO, BOLNICE PUNE, ZBRISANA CIJELA ČETVRT: Ovo je kao Hirošim… […]

  3. […] (FOTO/VIDEO) GUVERNER BEJRUTA SE SLOMIO, BOLNICE PUNE, ZBRISANA CIJELA ČETVRT: Ovo je kao Hirošim… […]

Komentiraj