PREDSJEDNIK TRAMP UREDBOM ZABRANJUJE ZAPOŠLJAVANJE STRANIH RADNIKA U FEDERALNIM AGENCIJAMA! Direktorima poručio: Ako izdate američke radnike, čut ćete samo dvije riječi: ‘Otpušteni ste’

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald TrAmp potpisao je uredbu kojom se od federalnih agencija traži da dokažu da ne zapošljavaju ljude iz inostranstva umjesto Amerikanaca kvalifikovanih za te poslove.

tramp.jpg

Bijela kuća je objavila da će uredba spriječiti državne agencije da Amerikance mijenjaju jeftinom radnom snagom iz inostranstva, prenosi Beta pozivajući se na Glas Amerike.

Uredbom se od svih federalnih agencija traži da sprovedu internu istragu i utvrde da li zapošljavaju državljane SAD-a na određenim pozicijama.

Predsjednik je rekao da se na ovakav potez odlučio zbog poteza direktora jedne državne agencije u Tenesiju koji je, zbog prethodne zabrane izdavanja viza radnicima iz inostranstva, odlučio da 20 posto posla delegira kompanijama koje su u inostranstvu.

Predsjednik SAD-a je otpustio direktora agencije iz Tenesija i zaprijetio da će smijeniti i ostale članove ako nastave da angažuju radnike iz inostranstva.

Ako izdate američke radnike, čut ćete samo dvije riječi: Otpušteni ste“, rekao je predsjednik Tramp.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj