IRAK NA OPREZU NAKON EKSPLOZIJE U BEJRUTU: Osnovali komisiju koja za 72 sata mora popisati sve opasne hemikalije u državi!

Iračke vlasti su osnovale komisiju koju vodi ravnatelj Uprave za granicu, a čija je dužnost u 72 sata sastaviti popis opasnih tvari uskladištenih na kopnenim, zračnim i lučkim terminalima.

Nakon strašne eksplozije koja je poharala Bejrut, Irak, zemlja koja poput Libana trpi zbog korupcije i slabosti javnih služba, objavio je u četvrtak da vodi istragu o eksplozivnim tvarima u svojim skladištima.

Eksplozija oružja i streljiva u skladištima koja su ponegdje smještena u stambenim četvrtima, prouzročila je štetu u više navrata u Iraku, zemlji opustošenoj ratom i u kojoj požari zbog neispravnih električnih instalacija često odnose ljudske živote, napose ljeti u toj, jednoj od najtoplijih zemalja svijeta.

“Komisija koje vodi ravnatelj Uprave za granicu sastavit će popis opasnih tvari uskladištenih na kopnenim, zračnim i lučkim terminalima poput hemikalija i amonijeva nitrata” odgovornog za eksploziju u Bejrutu, ističe uprava u priopćenju.

Komisija će objaviti rezultate u roku od “72 sata” kako bi se “spriječila nesreća poput one u Libanonu”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj