NA VRHU FORBESOVE LISTE! Ruski ‘kralj zlata’ Sulejman Kerimov umnožio svoje milijarde, važi za najbogatijeg čovjeka u toj zemlji!

Ruski poslanik Sulejman Kerimov i njegova porodica, koja je najveći ruski proizvođač zlata, Polius, prvi put su se našli na vrhu Forbesove liste najbogatijih preduzetnika u Rusiji.

ON JE NAJBOGATIJI ČOVEK U RUSIJI: Ruski kralj zlata Kerimov umnožio svoje MILIJARDE, cena ovog resursa vrtoglavo skače

Uprkos skoku na prvo mjesto na rang listi za Rusiju koju je časopis objavio danas, Kerimov trenutno zauzima 46. mesto na globalnoj listi sa neto vrijednosti od 24,7 milijardi dolara. 

Prema časopisu, zbog povećanja cijena zlata, Kerimova porodica je prvi put postala najbogatija u Rusiji. Porodično bogatstvo poraslo je za 1,7 milijardi dolara. 

Kerimova slijedi dosadašnji prvak liste Vladimir Potanin, jedan od suvlasnika kompanije za proizvodnju metala i rudarstva, Nornikl, a njegovo bogatstvo procjenjuje na 24,6 miliona dolara.

Cijena zlata inače ovih dana dostiže svoje rekorde tako da se to odrazilo i na promjene na listi koju ovaj magazin dnevno ažurira u realnom vremenu. 

FOTO: PROFIMEDIA

Kerimov je u javnosti inače poznat i kao “Ruski Getsbi” koji voli raskošan život i zabave. Prije svega 20-ak godina ovaj matematičar iz Dagestana je sa svojom suprugom živio u dvosobnom stanu i radio kao ekonomista. Pametne investicije u energetiku su bile početak u njegovoj “bogataškoj” karijeri u kojoj je ima i dvije velike krize kada su mnogi prognozirali njegov bankrot, koje je ipak uspio da izbjegne.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj