SIPA hapsi dilere u Sarajevu, u toku pretresi na više lokacija

Više pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), naoružanih dugim cijevima, opkolilo je u popodnevnim satima ulaz u zgradu u Aleji Lipa u sarajevskom naselju Hrasno.

Nasljednik" /Hapšenja u BiH: Krijumčarili drogu i prodavali je ...

U munjevitoj akciji koja je uslijedila, privedena je najmanje jedna osoba.

Reporter koji je svjedočio akciji, izvijestio je da su, nakon upada specijalaca s dugim cijevima, istražitelji SIPA-e obavili pretres stana na ovoj lokaciji, kao i vozila koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

Nakon pretresa vozila, osumnjičeni je sa lisicama na rukama sproveden u policijsko vozilo, kojim je najvjerovatnije odvezen na krim-obradu u službene prostorije SIPA-e Istočnom Sarajevu.

Iz SIPA-e je za potvrđeno da su pripadnici ove policijske agencije započeli sa realizacijom operativne akcije usmjerene ka suzbijanju neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, javlja Faktor.

U dosadašnjim aktivnostima, pronađena je i oduzeta određena količina droge, oružje i municija, jedno vozilo, mobilni telefoni, SIM kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi – kazao je za portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Osim u naselju Hrasno, kako saznajemo, u toku su pretresi i na Čengić Vili, te na još jednoj lokaciji u Sarajevu.

Pretresi se vrše po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a sve aktivnosti policijskih službenika na terenu koordinara tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbe Kantonalnog suda – kazao je Miladinović.

Nezvanično saznajemo da su četiri osobe pod kontrolom pripadnika SIPA-e i očekuje se njihovo hapšenje.

(Global CIR/Faktor/Agencije)

Komentiraj