PRVE REAKCIJE NA IZBOR KAMALE! Obama i Sanders pozdravili odluku, Tramp iznenađen: ‘Ranije je pokazala manjak poštovanja prema Bidenu’

Američki predsjednik Donald Tramp iznenađen je izborom Kamale Harris za demokratsku potpredsjedničku kandidatkinju, dok su njezin odabir pozdravili bivši predsjednik Barack Obama i senator Bernie Sanders, prenose agencije.

Oakland ready for Trump attacks, if Kamala Harris joins Democratic ...

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden izabrao je u utorak senatoricu Kamalu Harris iz Kalifornije za kandidatkinju za svoju potpredsjednicu, kao prvu Afroamerikanku izabranu za kandidatkinju za tu poziciju.

Američki predsjednik Tramp rekao je kako je iznenađen Bidenovom odlukom da senatoricu Harris izabere za svoju  potpredsjednicu, budući da je ona prema njemu ranije pokazivala krajnje nepoštovanje.

Tramp je ustvrdio da je Harris za vrijeme debata bila “jako, jako zločesta”. ″To me iznenadilo jer se prema Joeu Bidenu odnosila gore nego čak i Pocahontas. Pokazala je velik manjak poštovanja prema Joeu Bidenu, a teško je odabrati nekoga ko je tako neumjesan”, izjavio je Tramp novinarima. On je aludirao na demokratsku senatoricu Elizabeth Warren koju je ranije nazvao ‘Pocahontas’ jer je jednom prilikom lažno navela da ima indijanske korijene.

Bivši predsjednik Barack Obama na Twitteru je objavio poruku podrške Bidenovoj odluci. “Dugo poznajem senatoricu Kamalu Harris. Ona je više nego spremna za taj posao. Svoju je karijeru provela braneći naš ustav i boreći se za one kojima je potrebno da dobiju poštenu priliku. Ovo je dobar dan za našu zemlju. A sada, idemo pobijediti u ovome”, napisao je Obama.

image

Harris je na imenovanju čestitao i američki senator Bernie Sanders iz Vermonta, koji je bio jedan od Bidenovih konkurenata u utrci za nominaciju za kandidata demokrata.

“Čestitke za Kamalu Harris, koja će ući u povijest kao naša sljedeća potpredsjednica. Ona razumije što je potrebno u borbi za radne ljude, za zdravstvenu skrb za sve i za rušenje najkorumpiranije administracije u povijesti″, poručio je Sanders na Twitteru.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj