U ENTITETU RS 94 NOVA SLUČAJA! U Kantonu Sarajevo 32 novozaražene osobe, 87 pacijenata se oporavilo

U posljednja 24 sata u bh. entitetu Republici Srpskoj registrovana su 94 nova slučaja koronavirusa, a nakon testiranja 525 uzoraka.

U BiH preminulo šest osoba, 236 novooboljelih

Banja Luka je i danas grad s najviše zaraženih osoba u RS-u, a registrovan je 21 slučaj. Slijedi Doboj sa 8 slučajeva, Mrkonjić Grad sa 7, Pale sa 5 te Derventa Foča i Šamac u kojima su potvrđena po četiri slučaja zaraze.

Dо sаdа је u RS-u pоtvrđеnо 5.788 slučајеvа koronavirusа, а prеminulo je ukupnо 206 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа kоrоnаvirus. Tеstirаnо je ukupnо 55.881 оsоbа.

U Kantonu Sarajevo 32 novozaražene osobe, 87 pacijenata se oporavilo

U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo registrovane su 32 novozaražene osobe, a u istom periodu 87 se oporavilo od koronavirusa. Zabilježena su i dva smrtna slučaja osoba kod kojih je ranije potvrđen COVID-19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, tokom protekla 24 sata obrađena su 343 testa na koronavirus.

Od 32 osobe kojima je potvrđena korona, 23 osobe su u samoizolaciji od ranije i pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih.

Broj hospitaliziranih osoba jutros u Kantonu Sarajevo iznosi 72, a na respiratoru je jedna osoba. Iz izolatorija na Podhrastovima u prethodna 24 sata je otpušteno 13 pacijenata.

U Kantonu Sarajevo do sada je registrovano ukupno 3.209 zaraženih osoba. Od tog broja oporavile su se 1.972 osobe, a aktivno je 1.180 slučajeva. Do sada je registrovano 57 smrtnih slučajeva osoba kojima je ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Na osnovu Rješenja inspekcije u izolaciji je trenutno 1.730 osoba.

KCUS: U Pedijatrijskoj klinici smješteno četvero djece pozitivne na COVID-19

U izolatoriju Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu trenutno je hospitalizirano četvero djece pozitivne na koronavirus, rečeno je Faktoru u KCUS-u. 

Dvoje hospitalizirane djece imaju obostranu upalu pluća, jedno dijete ima i Kawasaki sindrom.

U četvrtom slučaju radi se o djetetu koje je pokušalo izvršiti suicid ispijanjem kiseline, a također je pozitivno na COVID-19. U liječenje djeteta uključen je i dječiji psihijatar.

Zdravstveno stanje ove djece je trenutno bolje u odnosu na trenutak hospitalizacije, potvrđeno nam je u KCUS-u.

Prema jutrošnjim informacijama u izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu smješten je 71 bolesnik pozitivan na koronavirus, a sedam ih je na intenzivnoj njezi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj