AMERIČKI PREDSJEDNIK OTKRIO GDJE ĆE ODRŽATI GOVOR POVODOM NOMINACIJE: ‘Na tom se mjestu odlično osjećam‘

Američki predsjednik Donald Tramp u četvrtak je izjavio kako planira govor kojim će na republikanskoj konvenciji prihvatiti svoju nominaciju za nadolazeće predsjedničke izbore održati na travnjaku ispred Bijele kuće, prenosi The New York Post.

tramp-kung-flu.jpg

“Svoj ću govor vjerovatno održati u Bijeloj kući, zato što je to odlično mjesto. To je mjesto od kojega se dobro osjećam, od kojega se ova zemlja dobro osjeća”, kazao je predsjednik Tramp u intervjuu za taj list.

“Moguće je da ćemo to odraditi vani na jednom od travnjaka; imamo razne travnjake tako da bismo to, u okolnostima kineskoga virusa, mogli napraviti vani”, rekao je on. Napomenuvši kako je travnjak oko Bijele kuće velik, Tramp je ustvrdio kako bi to značilo da govoru može nazočiti velika grupa ljudi.

I republikanci i demokrati ograničili su svoje tradicionalno višednevne stranačke konvencije u skladu s preporukama za održavanje socijalne distance uslijed pandemije koronavirusa.

Trump je prošle sedmice predložio da govor prihvaćanja svoje nominacije za republikanskog kandidata na izborima koji će se održati 3. novembra, održi u Bijeloj kući, izazvavši osudu demokrata, koji smatraju da politički iskorištava to historijsko mjesto.

Još jedna ideja koju je izbacio ranije ovaj tjedan je da govor održi na bojnom polju Gettysburg u Pennsylvaniji, mjestu gdje se održala povijesna bitka u Američkom građanskom ratu. Predsjednikov je govor planiran posljednjeg dana republikanske konvencije, koja će se održati od 24. do 27. augusta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj