PREDSJEDNIK TRAMP PODSJETIO NA BLOKADE DEMOKRATA U KONGRESU: Zaustavili su isplate pomoći četveročlanim porodicama, malim poduzetnicima, podstanarima, školama, lokalnim zajednicama i saveznim državama!

Američki predsjednik Donald Tramp u nekoliko je uzastopnih twittova i facebook objava podsjetio javnost na svu pomoć koja je blokirana zbog politizacije od strane demokratske većine u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

NIJE ZABORAVIO SPOMENUTI I SVOG PROTUKANDIDATA BIDENA! Predsjednik ...

“Naredio sam sekretaru Steveu Mnuchinu da se pripremi za izravne isplate (3.400 dolara za četveročlane porodice) svim Amerikancima. DEMOKRATE SU TO ZAUSTAVILE!”

“Spreman sam da američka blagajna i SBA pošalju dodatne isplate malim poduzećima koja su povrijeđena od pandemijom kineskog virusa. DEMOKRATE SU TO ZAUSTAVILE!”

“Spreman sam poslati više novca u savezne države i lokalne samouprave kako bi se spasili poslovi za policiju, vatrogasce i učitelje. DEMOKRATE SU TO ZAUSTAVILE!”

“Spreman sam poslati 105 milijardi dolara američkim saveznim državama kako bi pomogli u sigurnom otvaranju škola. DEMOKRATE SU TO ZAUSTAVILE!”

“Spreman sam poslati isplate pomoći za najam marljivim Amerikancima koji su pogođeni kineksim virusom. DEMOKRATE SU TO ZAUSTAVILE!”

Na kraju, američki predsjendik je podsjetio građane da je obećao kako za svoj rad neće uzimati plaću tokom cijelog mandata, te je javno objavio da je izvršio uplatu od 100.000 dolara (od 400.000 koje mu sljeduju) za obnovu nacionalnih spomenika, koji su oštećeni ili srušeni tokom nedavnih protesta.

dsdsdsd

(Global CIR)

Komentiraj