KLUB SDA U ZASTUPNIČKOM DOMU PSBiH: “Gordana Tadić mora podnijeti ostavku jer je prevarila državu”

Činjenica da je glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić putem fiktivnih ugovora naplaćivala naknade od države za stanovanje, što potvrđuje dokumentacija objavljena u medijima, predstavlja prvorazredni skandal, saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

ostavka-tadi-123

Kako se navodi, spremnost glavne tužiteljice da krši zakone i propise radi sticanja novčane koristi je nezamisliva stvar u svakoj pravnoj državi.

– Ne može vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini graditi tužiteljica, koja je potvrdila da je u svojim aktivnostima vođena politički i etnički selektivnim kriterijima, a sada je pokazala da je spremna čak i na očigledne prevare u svrhu sticanja finansijske koristi, ističu iz Kluba SDA.

U svim državama, sa uređenim pravosudnim sistemom, objava ovako diskreditirajuće dokumentacije, navodi se, izazvala bi automatsku ostavku glavne tužiteljice.

-U slučaju Gordane Tadić će to očigledno morati učiniti nadležne institucije, te očekujemo da podhitno bude pokrenuta procedura koja će rezultirati njenom smjenom, zaključuje se u saopćenju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj