BIVŠA PRVA DAMA PRIZNALA DA JE DEMOKRATSKA ELITA U HAOSU! Michelle Obama poslala dramatičnu poruku: ‘Svi moramo glasati za Bidena kao da nam životi ovise o tome’

Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama rekla je na otvaranju virtualne konvencije Demokratske stranke u ponedjeljak da je Donald Tramp “pogrešan predsjednik” za SAD i pozvala je Amerikance da izaberu Joea Bidena na izborima u novembru kako bi okončali haos koji je stvorilo Trampovo predsjedništvo.

“Dopustite mi da budem iskrena i jasna koliko mogu. Donald Tramp je pogrešan predsjednik za našu zemlju. Imao je više nego dovoljno vremena da dokaže da može raditi taj posao”, kazala je ona.

‘Stvari će biti još gore’

…Ako mislite da stvari ne mogu biti gore, vjerujte mi, mogu i bit će ako ne napravimo promjenu na ovim izborima. Ako imamo bilo kakvu nadu da ćemo okončati ovaj haos, moramo glasati za Joea Bidena kao da nam o tome ovise životi.”

“Joe nije savršen. I on bi vam to prvi rekao. Ali nema savršenog kandidata, nema savršenog predsjednika. Njegova sposobnost učenja i rasta – nalazimo u tome takvu poniznost i zrelosti za kojom toliko mnogo nas trenutačno žudi. Jer je Joe Biden čitav svoj život služio ovoj naciji, a da pritom nije izgubio iz vida ko je; ali više od toga, nikad nije izgubio iz vida ko smo svi mi”, istaknula je ona u u svom govoru nabijenom emocijama.

Zemlja na raskršću

“Joe Biden će okončati mržnju i podjelu koje je stvorio Tramp. On će zaustaviti demonizaciju imigranata, štićenje bijelih nacionalista…. i ružne napade na žene”, rekao je Sanders, američki senator i glavni Bidenov protukandidat na predizborima za demokratsku predsjedničku nominaciju.

Biden će u utorak biti službeno biti nominiran za demokratskog izazivača Trumpa na izborima 3. novembra. Bidenov govor o prihvaćanju kandidature u četvrtak zaključit će četverodnevnu virtualnu konvenciju.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj