HNS STAO U ODBRANU GORDANE TADIĆ: “Osuđujemo napade SDA na neovisnost institucija BiH”

Povodom afere koja je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu, a u kojoj se našla glavna državna tužiteljica Gordana Tadić, jer je prema medijskim navodima od države naplaćivala i(li) željela naplatiti troškove za smještaj u stanu u kojem nije živjela, a koji se nalazi na istom spratu gdje je stan njenog sina u kojem je, zapravo, živjela, oglasio se saopćenjem Hrvatski narodni sabor (HNS). 

hns

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Hrvatski narodni sabor nedvojbeno ističe kako pravna država, neovisnost sudske vlasti, borba protiv kriminala i korpucije nemaju alternativu.

Politički nasrtaj na vladavinu prava, u cilju sprječavanja javnog otkrivanja kriminalnih radnji i afera kadrova određenih političkih stranaka, kao jedini istinski predvodnici europskog puta naše domovine Bosne i Hercegovine, nećemo dopustiti.

Ovim putem najoštrije osuđujemo napade Stranke demokratske akcije (SDA) na neovisnost institucija Bosne i Hercegovine te pozivamo na suzdržavanje od rušenja pravosudnih tijela te vršenja nedopustivog političkog pritiska. Isprobani mehanizmi političkog pritiska vršeni zadnjih dana na glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH, s razlogom rušenja postojećeg pravosudnog sustava BiH koje sve te korupcijske slučajeve treba riješiti, izlaze iz okvira civiliziranog djelovanja.Iznova, kao i svaki put do sada, osuđujemo ovakve radnje, manipulacije i pritiske. Pozivamo sve javne aktere u najboljoj namjeri, da daju potporu neovisnosti pravosudnog sustava Bosne i Hercegovine.”

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj