NEMA CJEPIVA PROTIV RASIZMA, ALI BIDEN ĆE NAS UJEDINITI! Kamala zvanično prihvatila kandidaturu za potpredsjednicu SAD-a

Kalifornijska senatorica Kamala Harris prihvatila je u srijedu kandidaturu za potpredsjedničku kandidatkinju Demokratske stranke na američkim predsjedničkim izborima, pozivajući Amerikance da izaberu Joea Bidena za predsjednika.

Kamala Harris Accepts Democratic VP Nomination

Sadašnjeg američkog presjednika Donalda Trampa optužila je za neuspjelo vodstvo koje je mnoge koštalo života.

“Neuspjeh vodstva Donalda Trampa koštao nas je života i sredstava za život”, rekla je Harris na konvenciji Demokratske stranke. Ona se obratila iz Wilmingtona u Delawareu, grada u kojemu je Bidenov dom, iz poluprazne dvorane zbog mjera protiv epidemije koronavirusa.

“Moramo izabrati predsjednika.. koji će nas okupiti – crnce, bijelce, latinoamerikance, azijce, autohtone – kako bismo ostvarili budućnost koju kolektivno želimo. Moramo izabrati Joea Bidena”, poručila je Harris trećeg dana konvencije. “Nema cjepiva protiv rasizma…Joe će nas ujediniti”.

Konvencija Demokratske stranke uglavnom se održava virtualno uz ranije snimljene govore ili obraćanja ulgednih Amerikanaca iz njihovih domova.

Kamala H. (55) je prva crna osoba u američkoj povijesti koja je prihvatila kandidaturu za potpredsjedničkog kandidata na američkim predsjedničkim izborima. Ona je ujedno i prva osoba azijskog podrijetla koja je izabrana da se natječe za tu dužnost na izborima.

Američki predsjednički izbori održavaju se u novembru i Demokratska stranka odabrala je Joea Bidena za utrku za Bijelu kuću. On će nominaciju prihvatiti u četvrtak, posljednjeg dana konvencije.

“Stalni haos ostavlja nas prepuštenima slučaju, zbog nesposobnosti smo u strahu, a zbog bezosjećajnosti se osjećamo sami. To je previše. Možemo bolje i zaslužujemo više”, poručila je.

Trenutno imamo predsjednika koji pretvara naše tragedije u političko oružje. Joe će biti predsjednik koji naše izazove pretvara u svrhu“, rekla je.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj