ĐUKANOVIĆ O VELIKOSRPSKOM NACIONALIZMU I RUSKOM IMPERIJALIZMU: ‘Drugi čovjek BIA-e Marko Parezanović je najeksponiraniji ruski agent u Srbiji’

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su tvrdnje o njegovoj umiješanosti u ilegalne poslove u Sarajevu, objavljene u beogradskom listu „Glas javnosti“, konstrukcije tog medija kojom se želi podstaći „utisak beznađa i bezakonja u Crnoj Gori“.

ĐUKANOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA CRNE GORE! U društvu pristalica ...

On je novinarima u Kotoru u petak uvečer rekao da je cilj da se građani motivišu da na izborima okrenu leđa njegovoj Demokratskoj partiji socijalista.

„Iz veoma dobro obaveštenog izvora iz Beograda, veoma bliskog vrhu vlasti, dobio sam informaciju da je ‘Glas javnosti’ dobio zadatak da bude lansirna rampa iz Beograda za ono što su anticrnogorski interesi ne samo velikosrpskog nacionalizma nego i ruskog imperijalizma“, rekao je predsjednik, piše Danas.rs.

„Takav zadatak je dobio i jedan odgovoran čovjek iz bezbjedonosnog sektora u Srbiji, dakle čovek broj 2 u BIA-ji Marko Parezanović, koji je nominalno dio bezbjedonosnog sistema Srbije, a suštinski najeksponiraniji ruski agent u Srbiji“, kazao je Đukanović.

Dalje je rekao da je Parezanović „dobio zadatak da kontinuirano kreira i usmjerava upravo preko “Glasa javnosti” najgore moguće neistine o Crnoj Gori, s ciljem da te neistine budu prihvaćene i u drugim petparačkim medijima i u Srbiji i u Crnoj Gori kako bi se ostvario efekt o kom sam već govorio“.

Đukanović je, međutim, rekao da to nije iznenađenje, jer već od ranih devedesetih godina takva praksa postoji u nekim medijima u Crnoj Gori i izvan nje.

To su mediji koje uglavnom vode neki anticrnogorski interesi koji ne vide Crnu Goru kao samostalnu, suverenu državu i koji pokušavaju da stvore atmosferu beznađa u Crnoj Gori da bi došlo do promene vlasti, jer veruju da bi kroz promenu vlasti mogli brže Crnu Goru da navedu na taj povratak unatrag. I u tome je poenta“, izjavio je predsjednik.

Nije u pitanju samo jedan medij, to je jedna prilična lepeza medija i u Crnoj Gori i van Crne Gore“, kazao je Đukanović novinarima u Kotoru, prenose podgorički mediji.

(Global CIR/Agencije)

  1. By Radončić, ruski medo i kineski zmaj - GlobalCir on August 24, 2020 at 3:52 PM

    […] medija i desničarskih političara iz Crne Gore. Svi oni koji su imali priliku pročitati reakciju crnogorskog predsjednika na natpise u srbijanskoj štampi, vidjeli su da je ona prije svega usmjerena na odbranu države […]

Komentiraj