VUČIĆ REAGOVAO NA SAOPĆENJE SDA: Tvrdi da Srbija više ne zaostaje za BiH po plaćama i penzijama!

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će u narednim danima pozvati člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednicu entiteta Republike Srpske Željku Cvijanović u Beograd da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili, jučer su se oglasili iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručivši da “Srbija nastavlja agresiju na BiH povezivanjem Kosova s entitetom RS”.

Iz SDA smatraju da to nedvosmisleno potvrđuje da Vučić, nasuprot deklarativno korektne i pomirljive, iza kulisa vodi dvoličnu i agresivnu politiku s teritorijalnim pretenzijama prema BiH.

Na te tvrdnje danas je odgovorio lider Srbije Aleksandar Vučić, kazavši da je molio sve iz svoje partije (SNS) da ne odgovaraju na saopćenje SDA te je poručio da nikada neće biti neprijatelj Bošnjacima. On je danas rekao kako je dokument pročitao dva puta i da se neće izjašnjavati dok ne razgovara s rukovodstvom RS-a.

Rukovodstvo Bošnjaka na silu pokušava od prijatelja praviti neprijatelje i to nije od jučer. Ja im neću biti neprijatelj. Molio sam cijelu partiju da niko ne odgovara na to saopćenje, jer oni nemaju nijedan dokaz za te tvrdnje. Apsolutno ništa. To je potpuno besmisleno. Nemaju pojma kakva je moja reakcija i kakva će biti u srijedu, kada dođu Dodik, Cvijanović i Višković. Nigdje to nisu mogli da čuju, jer nikome nisam govorio o tome šta mislim“, rekao je u razgovoru za Prvu TV.

Dodik je dostavio dokument Vučiću i ponovo kritikovao međunarodnu zajednicu u BiH.

Vučić je ponovio da nikada nije govorio protiv integriteta BiH, već o potrebi za najboljim odnosima Srba i Bošnjaka.

Nije dovoljno ni što pokazujem pijetet na svakom mjestu prema bošnjačkim žrtvama. Ali mi ćemo i dalje institirati na najboljim mogućim odnosima s Bošnjacima. Naša ispružena ruka uvijek stoji”, kazao je.

Vučić smatra da političkim predstavnicima Bošnjaka meta ne mogu biti Dodik ili neko drugi iz BiH da bi bili važni.

To je Srbija, Rusija, svjetske sile se urotile da ruše BiH, a to nam ne pada napamet. Imamo dovoljno svojih problema koje rješavamo mnogo bolje nego oni. Zaostajali smo sa platama i penzijama za BiH decenijama. E, više Srbija ne zaostaje, već je ispred BiH. Mogu da ih posavjetujem kako da napreduju”, dodao je Vučić.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Zamoli ti onog balvan političara Dodika da sa svojim predstavnicima u institucijama BiH ne blokira euroatlanske integracije BiH pa onda se upiređuj i ravnaj sa BiH..
    Dok SDA i bošnjačko vođstvo pokušava da unaprijedi BiH on sa svojim trabantima ili koči ili vuče unazad sve do jame ..

    Reply

Komentiraj