ŽELE SVE ODGODITI ZA VRIJEME POSLIJE IZBORA! Predsjednik Tramp optužio ‘duboku državu’ u FDA-u da otežava testiranje lijekova za liječenje koronavirusa!

Predsjednik SAD-a Donald Tramp u subotu je optužio “duboku državu” u Agenciji za hranu i lijekove (FDA) da otežava testiranje lijekova za liječenje koronavirusa i sugerirao da ih agencija pokušava odgoditi za dane poslije održavanja izbora.

PREDSJEDNIK TRAMP JASNO PORUČIO: Nećemo ponovo zatvarati zemlju ...

“Duboka država, ili neko drugi, u FDA-u otežava medicinskim kompanijama da prikupe ljude kako bi testirali vakcine i terapije”, napisao je u predsjednik Tramp u svom tvitu. „Očito se nadaju da će odgovor odgoditi do 3. novembra. Morate se usredotočiti na brzinu i spasiti živote! “

Na tvitu je označio i komesara FDA-e Stephena Hahna.

Tramp je u više navrata apelirao na agencije da napreduju s eksperimentalnim tretmanima kao dijelom napora za nadilaženje pronblema izazvanih pandemijom virusa i ponovno otvaranje zemlje. Ali neki u tim agencijama i drugi savezni dužnosnici bili su oprezniji.

Čini se da Trampov tvit djelomično reagira na potez FDA-e da zaustavi planirano odobrenje za hitnu upotrebu krvne plazme kao mogućeg tretmana za liječenje pacijenata s COVID-19.

FDA je, kako se izveštava, planirala prošle sedmice omogućiti hitnu upotrebu krvne plazme. No, New York Times izvijestio je da je autorizacija sada zadržana nakon što su stručnjaci, uključujući dr. Anthony Faucija, rekli da dokazi koji podržavaju taj potez nisu dovoljno jaki.

FDA često daje odobrenja za hitnu upotrebu nekih tretmana u hitnim slučajevima u javnom zdravstvu kada ne postoje drugi odgovarajući i dostupni alternativni tretmani, piše Fox News.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj