EKSKLUZIVNO DONOSIMO DEKLASIFIKOVANE DOKUMENTE FBI-a! Kako je Trampu montirana afera o navodnom dosluhu sa Rusima: ‘Clintonova upozorena na sumnjive ljude u svom timu, Trampu sve prešutijeli pa onda otvorili četiri kontraobavještajne istrage’

Predsjedavajući Senatskog odbora za pravosuđe Lindsey Graham (R-Južna Karolina) objavio je danas nove deklasificirane dokumente i komunikacije FBI-a koji dokazuju da je Biro imao dvostruke standarde kada su u pitanju kampanje Hillary Clinton i Donalda Trampa uoči izbora 2016. godine.

graham-123

Prema ovim deklasificiranim dokumentima i komunikacijama, rukovodstvo FBI-a je 2015. godine nastojalo dati Clintonovoj kampanji odbrambeni brifing, prije nego što je terenska kancelarija FBI-ja mogla pokrenuti nalog FISA-e povezan s prijetnjom koju je strana vlada predstavljala kampanji Clintonove. No 2016. godine kada je postojala slična kontraobavještajna prijetnja Trampovoj kampanji, vodstvo FBI-ja nije dalo odbrambeni brifing njegovoj kampanji, odlučivši umjesto toga otvoriti istragu pod nazivom ‘Uragan unakrsne vatre’ i neumoljivo nastaviti potjernice FISA-e usmjerene na Trampovu kampanju.

Dok Graham nije htio otkriti koja je strana vlada željela pomoći Clintonovoj u izboru, on je za “Fox News” rekao da je rukovodstvo FBI-a stopiralo zahtjev za FISA nalogom sve dok Clintonova nije bila upoznata s tim pitanjem. “To nisu omogućili predsjedniku Trampu”, rekao je Graham. “Zapravo, ne samo da nisu rekli Trampu, već su upotrijebili generički brifing da bi špijunirali Trampa.”

Vrlo su jasni dvostruki standardi Ministarstva pravosuđa i FBI-a kada je u pitanju kampanja Trampa i Clintonove 2016. godine. Ovi novoobjavljeni dokumenti govore da je strana vlada pokušavala utjecati na kampanju Clintonove putem suradnika kampanje, a FBI je tražio FISA nalog. Međutim, Biro je, kako to treba učiniti, zahtijevao da se Hillary Clinton defanzivno informiše o tom pitanju kako bi mogla stupiti u korektivne akcije. Kada je došlo do Trampove kampanje, otvorene su četiri kontraobavještajne istrage protiv suradnika Trampove kampanje. Ni jedan put nije predsjednik Tramp defanzivno izvještavan o zabrinutostima FBI-ja.“, naveo je Graham objavljeno je na stranici Senata.

Još je žalosnije, kada je FBI dao općeniti brifing Trampovoj kampanji o stranom utjecaju, ne samo da su propustili spomenuti posebne zabrinutosti oko Trampovih suradnika, poslali su agenta FBI-ja na brifing da nadzire predsjednika Trampa i generala Flynna. FBI je koristio generički brifing kao alat za prikupljanje obavještajnih podataka, što smatram neprimjerenim i sramotnim“, dodao je on.

FBI je ispravno postupio informišući Clintonovu i nije uspio učiniti pravu stvar kada nije posebno informisao predsjednika Trampa o problemima koji mu prijete… S obzirom na sve zapanjujuće izvještaje o pristrasnosti FBI-a koje su sastavili generalni inspektor Horowitz i ostali, jasno mi je zašto je postojao dvostruki standard – FBI nije pokušavao zaštititi Trampovu kampanju, oni su pokušavali infiltrirati kampanju i potkopati njegovo predsjedništvo.”

„Moj cilj je osigurati da imamo alate za zaštitu američkih političkih kampanja od stranog uticaja, ali ovi alati ne mogu biti upotrebljeni kao političko oružje od strane policije i tužilaštva. Pokušaću kao predsedavajući Komiteta da reformišem kontraobaveštajne programe FISA-e, jer su oni neophodno oruđe u vremenima u kojima živimo. Međutim, nijedna reforma neće uspjeti sve dok oni koji su zloupotrijebili programe u prošlosti ne budu odgovorali za to što su uradili, ili otpuštanjem ili krivičnim gonjenjem. Bez odgovornosti nikada neće biti poverenja”, kategoričan je Graham.

Konačno, cijenim naporan rad osoblja Senatskog Odbora za pravosuđe u pronalaženju dokumenata i generalnog tužioca Barrua i direktora Wrayua koji pomažu u osiguravanju njihovog puštanja na slobodu. Američki narod zaslužuje potpune informacije o prekršajima od strane FBI-a i DOJ-a. I dalje ću gurati naprijed u tom nastojanju. “

Materijali uključuju sjećanja agenata FBI-ja na defanzivnom brifingu odvjetnika Clintonove i sažetak onoga što bi se moglo opisati u njenom defanzivnom brifingu. Pored toga, postoje e-mailovi između terenskog ureda FBI-a i sjedišta FBI-a, uključujući prepisku s bivšim direktorom FBI-a Jamesom Comeyjem. Dokumente Senatskog odbora možete pogledati na linku.

(Global CIR)

PROČTAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] EKSKLUZIVNO DONOSIMO DEKLASIFIKOVANE DOKUMENTE FBI-a! Kako je Trampu montirana afera o navodnom dosl… KAKO JE KONSTRUISANA LAŽNA AFERA O NAVODNOM TRAMPOVOM DOSLUHU SA RUSIMA?! Bivši advokat FBI-a priznao da je falsifikovao mail CIA-e na osnovu kojeg je FBI tražio nalog za prisluškivanje bivšeg Trampovog savjetnika za kampanju! KAO U SJEVERNOJ KOREJI! Ovo je dokument FBI-a koji potvrđuje da je istraga protiv Trampove kampanje o navodnom ‘dosluhu sa Rusima’ bila pravno neutemeljena: Dokument na osnovu kojeg je pokrenuta istraga kreirao, odobrio i sebi poslao jedan te isti agent FBI-a! FBI ŠPIJUNIRAO TRAMPOVU KAMPANJU NA OSNOVU RUSKIH DEZINFORMACIJA! Revizija FBI-a pokazala: Kampanja Hillary Clinton je bila povezana sa ruskom obavještajnom službom! KO JE KREATOR AFERE O NAVODNOM ‘TRAMPOVOM DOSLUHU SA RUSIMA’?! Grenell skinuo oznaku tajnosti sa dokumenata: Isplivala imena najviših dužnosnika Obamine administracije, uključujući bivše šefove CIA-e i FBI-a, brojne diplomate te potpredsjednika Bidena! TRAGOM PODATAKA AMERIČKE KONTRAOBAVJEŠTAJNE SLUŽBE: Zašto Rusija, Kina i Iran nikako ne žele reizbor predsjednika Donalda Trampa?! PREDSJEDNIK TRAMP NAREDIO CYBER NAPAD NA RUSKU AGENCIJU TOKOM KONGRESNIH IZBORA 2018. GODINE! Postavlja se pitanje, zašto tako nije reagovao Obama tokom izbora 2016. godine, iako je imao obavještajne podatke? Objavljeno u: […]

  2. […] na osnovu kojeg je FBI tražio nalog za prisluškivanje bivšeg Trampovog savjetnika za kampanju! EKSKLUZIVNO DONOSIMO DEKLASIFIKOVANE DOKUMENTE FBI-a! Kako je Trampu montirana afera o navodnom dosl… KAO U SJEVERNOJ KOREJI! Ovo je dokument FBI-a koji potvrđuje da je istraga protiv Trampove […]

  3. […] EKSKLUZIVNO DONOSIMO DEKLASIFIKOVANE DOKUMENTE FBI-a! Kako je Trampu montirana afera o navodnom dosl… KAKO JE KONSTRUISANA LAŽNA AFERA O NAVODNOM TRAMPOVOM DOSLUHU SA RUSIMA?! Bivši advokat FBI-a priznao da je falsifikovao mail CIA-e na osnovu kojeg je FBI tražio nalog za prisluškivanje bivšeg Trampovog savjetnika za kampanju! KO JE KREATOR AFERE O NAVODNOM ‘TRAMPOVOM DOSLUHU SA RUSIMA’?! Grenell skinuo oznaku tajnosti sa dokumenata: Isplivala imena najviših dužnosnika Obamine administracije, uključujući bivše šefove CIA-e i FBI-a, brojne diplomate te potpredsjednika Bidena! TRAGOM PODATAKA AMERIČKE KONTRAOBAVJEŠTAJNE SLUŽBE: Zašto Rusija, Kina i Iran nikako ne žele reizbor predsjednika Donalda Trampa?! KAO U SJEVERNOJ KOREJI! Ovo je dokument FBI-a koji potvrđuje da je istraga protiv Trampove kampanje o navodnom ‘dosluhu sa Rusima’ bila pravno neutemeljena: Dokument na osnovu kojeg je pokrenuta istraga kreirao, odobrio i sebi poslao jedan te isti agent FBI-a! FBI ŠPIJUNIRAO TRAMPOVU KAMPANJU NA OSNOVU RUSKIH DEZINFORMACIJA! Revizija FBI-a pokazala: Kampanja Hillary Clinton je bila povezana sa ruskom obavještajnom službom! DA LI JE OBAMA ZLOUPOTRIJEBIO OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE PROTIV IZABRANOG PREDSJEDNIKA?! Grenell će objaviti imena članova Obamine administracije, koji su u javnost pustili prisluškivane razgovore Trampovog savjetnika za nacionalnu sigurnost! RAZOTKRIVANJE NAJVEĆE OBAVJEŠTAJNO-POLITIČKE AFERE U NOVIJOJ HISTORIJI SAD-a: Da li je Obamina administracija zloupotrijebila obavještajne službe za pokušaj svrgavanja izabranog predsjednika Donalda Trampa?! CLINTONOVA RADILA ZA RUSKI ENERGETSKI LOBI? Tramp: Rusija je željela Hillary kao američkog predsjednika jer se protivila eksploatisanju američke nafte i plina! ODMOTAVA SE KLUPKO MONTIRANE AFERE O NAVODNOM TRAMPOVOM DOSLUHU SA RUSIMA! Saslušanje pred Senatom: Bivši zamjenik direktora FBI-a suočen sa činjenicama da je špijuniranje Trampove kampanje i administracije bilo bazirano na dezinformacijama! TO JE NAJVEĆI POLITIČKI ZLOČIN U AMERIČKOJ HISTORIJI! Predsjednik Tramp skinuo tajnost sa dokumenata koji otkrivaju umiješanost Hillary Clinton u konstrukciju afere o njegovom navodnom dosluhu sa Rusima tokom i nakon predsjedničke kampanje 2016. godine! Objavljeno u: […]

Komentiraj