ONI ME MOGU POBIJEDITI SAMO NA LAŽNIM IZBORIMA! Predsjednik Tramp optužio demokrate da koriste Covid za krađu izbora

Predsjednik SAD-a Donald Tramp upozorio je u ponedjeljak republikance da bi izbori u studenom mogli biti “ukradeni” optuživši demokrate da “koriste COVID za krađu izbora”.

DONALD TRAMP DANAS SLAVI 74. ROĐENDAN! Ove činjenice vjerovatno ...

On je govorio prvog dana na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Charlotteu u Sjevernoj Karolini nakon što je ponovno nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 3. novembra na kojima će se suprotstaviti demokratu Josephu Bidenu.

Predsjednik SAD-a je ponovio svoju tvrdnju da će glasanje putem pošte, za koje se očekuje da će igrati veliku ulogu na predstojećim američkim predsjedničkim izborima u novembru ove godine zbog straha mnogih Amerikanaca od odlaska na birališta u jeku epidemije koronavirusa,, dovesti do široke prevare.

Tramp je optužio i demokrate da “koriste Covid za krađu izbora”.  “Ono što oni rade je da koriste Covid za krađu izbora. Oni koriste Covid za obmanjivanje američkog naroda, svih naših ljudi, poštenih i slobodnih izbora”, rekao je.

“Jedini način na koji nam ove izbore mogu oduzeti je ako su to lažni izbori. Pobijedit ćemo”, poručio je.

Predsjednik Tramp se u govoru usredotočio i na poruku “zakona i reda” kao odgovor na rasprostranjene prosvjede nakon policijskog ubojstva Georgea Floyda, crnaca u Minneapolisu. Također, potaknuo je škole i tvrtke da se ponovo otvore bez obzira na pandemiju koronavirusa.

Četverodnevna republikanska nacionalna konvencija počela je u u ponedjeljak, a Tramp bi se svake večeri trebao obraćati sudionicima.

Za razliku od 2016. Tramp u predsjedničke izbore 2020. ulazi uz punu potporu vodećih republikanaca iako zaostaje po anketama u presudnim američkim saveznim državama.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj